kniha » Limit
chce si přečíst 5 | má v knihovně 13
hodnotilo: 10
75%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Limit Více vydání = více obálek.

Frank Schätzing

Limit

Kategorie: sci-fi - akční

vydání: Knižní klub (web) 2011; Ikar (SK) (web) 2011

odkazy: 2x [info], 1x [ukázka]


Komentáře:
Adhara  | *** 27.06.2016 16:09

Dejovo typický triller s typickým spádom. Informačne nadupaný, prešpekulovaný, no niekedy pomalý a ťažkopádny, občas sa pridlho venujúci nejakej téme – osobne som mala problém najmä s dlhými politickými výkladmi či s pridlhými akčnými scénami. Čítanie neuľahčovala ani slabá redakčná úprava, veľa opakujúcich sa slov a preklepov, zvlášť ku koncu. Rozčarovalo ma aj to, že hlavného viníka sprisahania som mala odhaleného už veľmi skoro a koniec mi teda nepriniesol žiadne prekvapenie. Taktiež som si nevedela obľúbiť nijakú z veľkého množstva kladných postáv a bolo mi v podstate jedno, kto vyhrá. Viac v mojej recenzii: http://www.adhara.sk/?page_id=57

trudoš  | *** 10.06.2018 23:32

Mám rád tlusté knihy. „Více stran, více zábavy“, to je moje heslo. Jsou však případy, kdy různé proměnné zapříčiní, že se celé to označení změní na „více stran, mám chuť se zabít“.
Limit Franka Schätzinga je pro mě bohužel příkladem druhé rovnice. Autor se sice zaměřil na sympatickou špionážní zápletku, naneštěstí ne příliš komplikovanou, díky čemuž vyprávění ztrácí na tempu už někde v první třetině. Prostor, který je věnován postavám a prokreslení roku 2025 je rozhodně obdivuhodný, už jen pro ten popsaný papír, jenže informace se začnou v určitých cyklech opakovat a nezajímavé figury jednoduše splývají. Pomalé odhalování intrik nadnárodních firem, kombinované s popisem reálného dobývání Měsíce, by pak bylo fajn, kdyby nepřesáhlo jedenáct set stran. Strhující zápletka se tak mění v extrémně rozšířenou verzi Rajských fontán Arthura C. Clarka (přičemž inspiraci Schätzing nijak nezapírá), které chybí to nejpodstatnější – spád. Je to technicky slušné čtení, ovšem nic pro čtenáře v kalupu.



WebArchiv - archiv českého webu