kniha » Strážci paměti
má v knihovně 2 | antikvariát
hodnotilo:
0%
Strážci paměti

M. J. Rose

Strážci paměti

série: Reinkarnovaný
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - horor

originální název: The Memorist
originál vyšel: 2008

vydání: Metafora (web) 2011


SERIE: Reinkarnovaný
[1] Reinkarnovaný
[2] Strážci paměti
[3] Tajemný Hypnos
Informace / Anotace ke knize: Strážci paměti

Meer Loganovou od dětství trápí hrůzné stavy. Propadá se do dávných dob a živých vzpomínek na události, jež nikdy nemohla zažít. Urputně přesvědčuje sama sebe, že je to šálení mysli, ale když na vlastní oči spatří starožitnou karetní kazetu, o níž se celá léta domnívala, že je jen přeludem z jejích vizí, všechno se začne hroutit.
Snad nejhorší je neodbytná vzpomínka na jistou melodii, nápěv, jejž za nic na světě nedokáže zachytit a který ji dovádí k šílenství. Záhada se poodhalí – anebo ještě víc splétá? – když se objeví dopis, který před staletími naspal sám Beethoven. Píše v něm o tajemné flétně z lidské kosti a nerozluštitelné písni… Ač se to zdá k nevíře, melodie zahraná na tento nástroj má moc navracet lidi do minulých životů.
Malachaii Samuelsovi, muži, jenž zasvětil celý život výzkumu reinkarnace, by posloužila jako vytoužený důkaz. Meer Loganové by pomohla dojít klidu a smířit se s minulostí. Někomu jinému by možná zachránila život a zdravý rozum. Snad proto po ní mnozí touží tak, že za nimi náhle zůstávají mrtví. A v podzemí vídeňské koncertní síně, kde se právě chystá velkolepý koncert filharmonie, se dějí prapodivné věci…

 



WebArchiv - archiv českého webu