kniha » Zóna nebezpečí
chce si přečíst 1 | má v knihovně 5
hodnotilo: 5
66%
Zóna nebezpečí Více vydání = více obálek.

Jeremy Robinson

Zóna nebezpečí

série: Šachový tým
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

originální název: Pulse
originál vyšel: 2009

vydání: BB art (web) 2011; BB art (web) 2013


Komentáře:
Sirius  | *** 03.05.2011 18:28

Pokud zrovna potřebujete vypnout, je tahle 350 stránková knížka dělaná jako pro vás. Bez problému to dáte díky zběsilému tempu za jedno odpoledne a parádně si odpočinete. Akorát druhá půlka byla poněkud béčkovější, což jsem vážně nečekal. Ale tým hrdinů byl sympatický vlítnou tam, vystřílí záporáky a zmizí. Přesně podle mýho gusta. Jen u toho nesmíte moc myslet, jinak si uvědomíte, že postavy jsou ploché, stokrát viděné, stejně jako příběh. Ale kdybych řekl, že mě to nepřekvapilo, tak bych opravdu kecal.Čekal jsem něco jako Šifru atd. ale výsledek mě příjemně překvapil. Nic převratného, ale bavil jsem. Což mi tentokrát stačilo

Elinor  | **1/2 01.06.2011 05:50

Brak. Brak s velkým B. Zcela záměrný, zcela cílený, zcela držený pod kontrolou. Autor zatraceně dobře ví, co píše, a čtenáři mu to zatraceně dobře zobou z ruky. Ve své váhové kategorii (nenáročná, jakýchkoli přesahů dokonale prostá oddechová četba) by byl stoprocentní… kdyby nebylo několika věcí, které bolí. Opravdu moc bolí. Nicméně je dost dobře možné, že někoho jiného nebudou bolet tak, jako mě (HERKULES, seznam posádky lodi Argó, zakopávání hydří hlavy na planině Nazca… a tak bych mohla pokračovat fakt dlouho).

Na druhou stranu, autor umí psát. Zná snad všechny triky, jak získat a udržet čtenářovu pozornost, a nezdráhá je využít. Po profesionální stránce je Zóna nebezpečí skvělá. Výsledné ohodnocení je subjektivní se přiklonění k obsahové stránce. Ovšem jestli máte rádi svižnou, akční četbu v některých ohledech velmi, velmi připomínající americké seriály, co jely v mých mladých letech po odpoledních na Nově, neváhejte a pusťte se do toho. :)



WebArchiv - archiv českého webu