kniha » Žár krve
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 27
hodnotilo: 35
74%
Žár krve

Petra Neomillnerová

Žár krve

série: Zaklínačka Lota
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

vydání: Brokilon (web) 2011

odkazy: 6x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | **** 01.05.2011 14:30

Klasická Lota, jen tentokráte čistě ve světě vysoké upírské šlechty. Kniha přesně navazuje na předcházející a ze začátku to autorka s tím ukončováním každého druhého odstavce sexem opravdu přehání. S narůstající vážností situace se naštěstí aspoň trochu všichni umravní a věnují se více upíří politice. Čtivost jak vždy perfektní, sexu až moc, vztahy dobře prokreslené, jen toho upírského prostředí se nezbavíte celou knihu a Lotě právě skoro došli všichni vážní protivníci do dalších dílů.

FerryH  | **** 03.05.2011 18:51

…hodnotil jsem 80% …a dopredu prohlasuji, ze nejsem nezainteresovany ctenar!! to jen aby se na me nevrhla Idle, Jana a dalsi neuprosni lovci andelu… ;o)
Ano, priznavam dopredu, ze autorku i nakladatele povazuji za sve pratele… a tak tedy ode mne proste nemuze nikdo cekat znicujici kritiku… :))

Zacnu ovsem malym postesknutim: Prvni Lota se mi libila vic. A vim i proc: bylo tam vice humoru – jiste, byl cerny, drsny, a misty az zahrobni, ale tak nejak mi padl do noty. Vzpominam si ze v jednice byly mista, kde jsem se chlamal, az jsem skoro padal z kresla. V Žáru krve se obcas clovek take zasmeje, ovsem je to v knize spis vzacnejsim korenim. Skoda! Psí zima se mi proste libi vic.

Hodnoceni jinde:
Na http://www.fantasyplanet.cz/kniha/zar-krve se v diskusi ke knize rozhorel neskutecny flame vedeny nekdy az v ubohe a primitivni osobni rovine mezi ctenari. Nejak sem vubec nepochopil jak se to tyka teto knihy. Na strane vytek k romanu se nejcasteji objevuji vety jako:
…dno latríny současné brakové české fantasy literatury. Příšerná parodie na Sapkowského Zaklínače, jehož vykrádá tím nejhorším možným způsobem…
Je prirovnavana skoro k pornografickemu braku a pod.

Na druhe strane u kladu teto knihy je snad jen zminovano, ze jde o ctivou „parodii“ na Sapkowskeho Zaklinace.

Nemusim zduraznovat, ze s tou kritickou casti nesouhlasim, to je snad kazdemu zrejme z meho hodnoceni, nesouhlasim a bylo mi opravdu soufl z tech neuveritelnych inzultaci mezi diskutery na FP. Na druhou stranu na FP jsem uz hodne davno prestal chodit, prave kvuli tem nechutnym flame v diskusich, takze mne to ani tak moc neprekvapilo…
V tom kladnem hodnocenim mne ovsem zarazilo prirovnani pribehu Loty k parodii. Nemohu si pomoci, ale Lota mi jako parodie na Zaklinace Sapkowskeho nikdy neprisla. Pocta ano, trochu pokrivene zrcadlo? mozna… ale parodie?! ne! Pod slovem parodie se mi nevybavuje nic nejak kladneho… spis me to navadi k myslence, ze je neco zesmesnovane…a to Lota smerem k Zaklinaci zcela jiste neni!

Tak tedy o cem to teda je? Dobre zkusim ten zacatek zhustit do nekolika vet a neprozradit nic z deje, aby to nebyl spoiler :))

Lota a Torge si to line rozdavaji
Torge pohladí tetováním pokrytý bok své společnice spíš se zvyku a zívne.
„Ještě jedno číslo a balíme to?“
Lota se líně zvedne. „A ne? Stejně v tom horku nejde spát.“
„Uhm…“
Mužský jazyk v klíně …

vlitne tam hlavni zloun upir Enno a… ojebe je oba … hodnekrat …
Pozdeji, nez odleti vyridit si sve ucty s upirama, co jej zavreli do stribrne komory, Lote slibi, ze si osklive poda jejiho hodneho upiriho milence Uriana
…Zabiju tě, jestli lehneš s Urianem, a zabiju i jeho. Umučím ho, hm?..

coz ovsem Lotu urcite nezastavi – vse je jasne… Jde se na to! A je jasne ze Enno to nakonec ooooooooosklive odnese. Zahravat si s Lotou, zvlast kdyz si Lota na pomoc veme Aino upiri mamcu Uriana!
Cele to ale zkomplikuje upiri vladkyne Silke, ta se rozhodne prihrat si svoji polivcicku …

Dal uz nic neprozradim – prisli byste o zabavu… :))

---
P.S. – kdyz ten vycuc tak po sobe ctu, tak to fakt vypada spis jak parodie. Tahle Lota ale parodie neni – protestuji proti tomu oznaceni!! To jen ten zacatek je hoooodne divokej… :O) pak to pozdeji dostava i jiny rozmer a ze zlounu se stavaji skorolidsti protivnici a ze skorokladasu zas hnusni zlouni. A ukazuje se, ze nic neni tak docela cernobile. Zkratka a dobre Petra Neomillnerova psat umi a tahle knizka je skvela zabava! A ja vam ji vrele doporucuji a toho meho pitomeho vycucu si proste nevsimejte ;O). Je to tak trochu pokus o vtip… :)))

A jeste pokorny vzkaz pro autorku: mozna by Lote prospelo kdybys ji psala s vetsim odstupem od pribehu ze serie Tina … tak nejak se mi zda, ze Lota nejak moc Tinovati… coz je skoda! Ty dve si snad nemaji byt tak moc podobne, ne?? :))))

antonia  | *** 25.03.2016 11:33

Postavu Loty jsem si po předchozích dvou knihách zamilovala, ale Žár krve mi vůbec nesedl. Mám pocit, že téma je už do určité míry vyčerpané a z Loty se stává jen prázdná schránka.



WebArchiv - archiv českého webu