kniha » Země zaslíbená
má v knihovně 6
hodnotilo: 5
62%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Země zaslíbená

Jan Drnek

Země zaslíbená

Kategorie: sci-fi - alternativní historie

vydání: Naše vojsko (web) 2011


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [3] Gaarq (editor) 05.08.2012 14:59  

@barbar[2]: cs, cs, cs, hodnotit knihy, které jsme nečetli ;)

no, možná to zvonka vyzerá ako ideologické hodnotenie, ale jde spíš o nešťastnou kombinaci obsahu námětu a mého vkusu. u orwellova 1984 jsem ani nepíp a to autor skoro s vášní popisuje pěkně brutální režim. co mi na drnkovi vadí je závan agitprop. který se z jeho pozdějších děl nese jako zatuchlina ze staré knihy. proto si cením střední části země zaslíbené, kde ať už má autor jakékolif preference, dokáže to podat neutrálně. já jsem na ty agitky nějak háklivý, proto jsem sepsul crichtona za říši strachu, ačkoliv to mnozí pokládají pořád za dobrý napínák. mein kampfů, katechizmů a komunistických manifestů je napsáno už stejně na můj vkus víc než dost ;)

 [2] barbar (editor) 04.08.2012 22:06  

@Gaarq[1]: Vidíš, a tohle je mé první bodování knihy, kterou jsem zatím nečetl.

Přečetl jsem si Tvou kritiku díla, která je z mého pohledu vlastně ideologická, nikoli literární, a usoudil, že jevy, o nichž Drnek píše, jsou mi krajně sympatické a je třeba je podporovat.

Až dílo časem přečtu, uvidím, zda hodnocení ponechám beze změny. Drnek mne godně zajímá, ale bohužel se živím čtením, takže nemám tolik prostoru pro četbu jako zábavu…

 [1] Gaarq (editor) 04.08.2012 14:14  

michaeli, co tě zemi zaslíbené tak nadchlo, že je to za pět? vzhledem k tomu, že jsem to právě dočetl, docela mě to zajímá.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu