kniha » Hardcore
v Top10 5 | chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 7 | má v knihovně 176
hodnotilo: 303
85%
Hardcore

Jiří Kulhánek

Hardcore

série: Divocí a zlí
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - akční

vydání: Klub Julese Vernea (web) 1999; Klub Julese Vernea (web) 2003; Klub Julese Vernea (web) 2004

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
shpina  | ***** 04.01.2007 13:30

Tak tohle je totální mazec a podle mne Kulhánkovo nej. Posledních pár stran, kdy se Patejl plazí po podlaze bez ručiček a nožiček a dává si tam ozbrojenou gardu je fakt nejvíc. Prostě hardcore

Majkl  | **** 21.11.2007 13:48

Skvelé pokračovanie, prenesie modernú techniku ešte do väčšej minulosti, a z Patejla sa stáva čím ďalej väčší svätec, ktorý síce začne zmenou viery u Dánov, no v štvrtom dieli si už hl. hrdina bude o sebe myslieť až príliš veľa. Zábavné, akčné, Kulhánek opäť nesklamal, a finálna akcia Patejlovho piďálenia, je fakt super.

BlackDawn  | ***** 15.11.2008 13:09

Tak jízda ve stylu jedničky pokračuje,byť chvílemi je taková již méně výrazná,nicméně závěr to plně vynahradí.Kdo má rád černý humor je to jasná volba.

avatar2  | ***1/2 13.09.2015 17:08

Několikrát jsem si během čtení říkal, že tímhle směrem tedy ne. Pořád jen rubání, dlouhé popisy bitek a děj strádá. Zachránila to poslední čtvrtina, kdy se posunul i děj a řádně navnadil na další díl.

trudoš  | ****1/2 16.04.2017 23:26

Divocí a zlí jsou v pořadí třetím románem Jiřího Kulhánka a z celkového pohledu také románem nejdelším. Koncepčně však nejméně vděčným, především pro zběsilý děj, který i přes vynikající spád a zábavné prvky postrádá to nejpodstatnější – vnitřní logiku. Ač první kniha tetralogii výborně nakopne a tempo neztrácí ani druhý a třetí díl, každý jeden z nich pouze klade otázky „co, kdo, proč a jak?“ a pokud možno ještě více zamotávají už tak komplikovaný vývoj událostí. Závěrečné Kříže pak sice předvedou makabrózní finále, ovšem nejasností vysvětlí jen minimum. A to zamrzí.
Na druhou stranu, celá ta krvavá odysea se čte jedním dechem, přičemž morbidní humor a šílená akce nepovolí stisk na čtenářově srdci po víc jak tisíc stran textu. Nemá smysl v tom pátrat po nějaké nadstavbě, nebo životním poselství, protože tohle se zde prostě nenachází. Ale jako velkolepě pojatá oddechovka, plná gejzírů krve, mozků a vnitřností všech možných národů a entit, to funguje skvěle. Inu, i muži mají své dny.

Madam Brbla  | *** 26.10.2017 15:34

Druhý díl série zahájí Patejl v přívětivém prostředí středověké hladomorny, následně přeleze a do značné míry sám vyrobí celá pohoří mrtvol, zaplave si, absolvuje hodiny anatomie a do třetího dílu na čtenáře počká v rakvi. Tím jsem v podstatě shrnula děj, hledat smysl v neustálém burácení střelby a čvachtání vnitřností by byl… no, nesmysl. Zkrátka další bitva mezi Zlem a Zlem o tu naši malou modrou planetu, ve které hlavní hrdina, ten Hodný, morduje po tuctech zejména policisty (pan Kulhánek je zjevně vůbec nemá v oblibě). Fanatická sekta, Nemrtví, pašeráci, Kyberkentaur, záhadná holčička a ještě víc, to vše v náležitě jateční úpravě. Ovšem tentokrát mě tahle one man show nezničitelného svatého Peytla příliš nebavila, brodila jsem se krví jen s občasným pousmáním a bez většího zájmu. 59%



WebArchiv - archiv českého webu