kniha » Chromozom 6
má v knihovně 3
hodnotilo: 1
0%
Chromozom 6 Více vydání = více obálek.

Robin Cook

Chromozom 6

Kniha vyšla i pod názvem:
Chromozóm 6
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: Chromosome 6
originál vyšel: 1997

vydání: Ikar (CZ) (web) 1997; Ikar (SK) (web) 1997; Ikar (SK) (web) 2005; Knižní klub (web) 2007; Ikar (SK) (web) 2011


Informace / Anotace ke knize: Chromozom 6

Když Carla Franconiho, nechvalně proslulou postavu newyorského podsvětí, zastřelí neznámý zabiják, hodně lidem to zkomplikuje životě – protože Franconi byl v době smrti pod policejní ochranou. Zmatek ještě vzroste, když Franconiho tělo záhadně zmizí z městské márnice dřív, než je provedena pitva. Tento drzý mafiánský kousek velice rozhořčí doktorku Laurii Montgomeryovou, ale jejího kolegu, soudního patologa Jacka Stapletona, celá aféra spíše pobaví.
I on si však začne dělat starosti – když se na jeho pitevním stole objeví zohavené, neidentifikované tělo, vylovené z moře. Podobné případy jsou pro soudní patology běžnou rutinou, a tak Jacka ani tak nemate, že mrtvole chybí hlava a ruce, jako spíše to, že jí scházejí játra.
S Lauriinou pomocí identifikuje mrtvolu jako pohřešovaného Franconiho, tím se však záhada neřeší. Kdo zabil Carla Franconiho? Ukradli jeho tělo z márnice stejní pachatelé? A komu tak strašně záleží na tom, aby se nepitvala Franconiho játra?
Hledání pravdy navzdory zastrašování ze strany mafie zavede Laurii a Jacka až do hluboké džungle rovníkové Afriky. Uprostřed zaostalé chudé země objeví supermoderní výzkumný komplex zaměřený na operace, které jsou sice o krok před současnou medicínou, zato však na hony zaostávají i za naprosto základní lékařskou etikou…

 



WebArchiv - archiv českého webu