kniha » Dralp
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 11
hodnotilo: 7
67%
Dralp

Jiří Bílek

Dralp

Kategorie: sci-fi - akční

vydání: Wales (web) 2003

odkazy: 1x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
shpina  | **** 07.01.2007 18:30

Kniha mi místy připomínala effingerovu trilogii o marídu audranovi. Škoda, že nebyla více vykreslena problematika dralpů vs. vyšlechtěných lidí. Navíc atmosféra někdy nevyzněla tak temně, jak se autor snažil.

avatar2  | **** 03.01.2008 17:59

Dobrý thriller z budoucnosti, kdy je lidstvo rozděleno na běžné lidi a jedince geneticky vylepšené. Autor sice k tomuto tématu nepřidává nic zvlášť nového ani hlubokého, ale příběh je poutavě napsaný a dobře se čte. Prostě dobrá akční sci-fi detektivka z policejního prostředí.

Madam Brbla  | ** 07.01.2008 10:48

Mám ráda sci-fi detektivky, což byl slušný předpoklad, aby se mi Dralp líbil. Po nadějně vyhlížejícím začátku jsem se zhruba na třicáté straně poněkud překvapeně přistihla, že se docela nudím. Nezáživný děj je navíc nastavován kaší z jakýchsi zpravodajských útržků o situaci světa – nejdříve to vypadalo na příjemné oživení, ovšem tyto zpravodajské bloky se postupně stávaly mnohem delšími a nudnějšími, což mě časem donutilo je víceméně ignorovat. Knihou jsem se frustrovaně prokousávala ostudně dlouho a po dočtení jsem udělala něco, k čemu se uchyluji jen zřídka: dala jsem Dralp do antikvariátu. Kdyby šlo o povídku, pravděpodobně by pro mě nepředstavovala takové zklamání. Na knižním trhu jsou mnohem lepší sci-fi detektivky, namátkou třeba trilogie Newyorské noci od Browna nebo Hvězda od Fabiana.



WebArchiv - archiv českého webu