kniha » Jmenuju se Nikki
má v knihovně 3
hodnotilo: 1
60%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Jmenuju se Nikki

Meg Cabot

Jmenuju se Nikki

série: Em Wattsová
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - pro děti a mládež

originální název: Being Nikki
originál vyšel: 2009

vydání: Knižní klub (web) 2011


SERIE: Em Wattsová
[1] V kůži supermodelky
[2] Jmenuju se Nikki
[3] Na útěku
Informace / Anotace ke knize: Jmenuju se Nikki

Je teď úplně někdo jiný, ale poradí si…
Newyorskou středoškolačku Em Wattsovou potkala tragická nehoda s nečekanými následky: po probuzení z kómatu se ocitla „v kůži supermodelky". Zásluhou špičkových neurochirurgů, kteří provedli transplantaci jejího mozku, se ocitla v těle prominentní modelky Nikki Howardové, která se na svět culí z lesklých obálek časopisů, billboardů vylepených po celém městě i z televizních reklam. S totožností bývalé krásky Em automaticky získává i práci v nejvyšších patrech modelingu, tučné příjmy, nóbl apartmá – a hlavně nové přátele ze světa showbyznysu a kupu starostí, které po sobě zanechala její předchůdkyně v tomto těle.
Em se snaží vyrovnat se ztrátou svého starého já (hlavně ztrátou snů o spolužáku Christopherovi, do něhož je už dlouho a beznadějně zamilovaná) a dostát nelehkým požadavkům nové existence. S dalšími a dalšími krůčky na Nikkiných patnácticenti­metrových jehlových podpatcích se však stále víc zaplétá do pavučiny lží, kterou kolem ní spřádá její údajný zachránce – společnost Stark. Zlověstná nadnárodní korporace vládne nejen americkému maloobchodu, ale i módnímu, hudebnímu nebo počítačovému průmyslu, především však ovládá Emin život a sleduje ho prostřednictví štěnic v jejím bytě, počítači a mobilu.
Co má toto gigantické obchodní impérium za lubem? Proč beze stopy zmizela matka původní Nikki Howardové? Je pohledný příslušník vojenského námořnictva, který se znenadání objeví, vážně Nikkin bratr? A nemůže na mladíkově podezření, že jeho sestra rozhodně nezemřela na následky poškození mozku, jak tvrdí Emin všemocný zaměstnavatel, přece jen něco být? Energická dívka se sice vydává po stopách tušeného zločinu v kreacích od Dolce & Gabbany a vyzbrojená kabelkou Marc Jacobs, ale jinak s ironickým nadhledem všech románových hrdinek Meg Cabotové opět rozesmává, okouzluje i dojímá dospívající dívky všech světadílů. …protože se tak snadno nevzdává!

 



WebArchiv - archiv českého webu