kniha » Světlo Šambaly
má v knihovně 2
hodnotilo: 1
60%
Světlo Šambaly

Michael Peinkofer

Světlo Šambaly

série: Sarah Kincaidová
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy

originální název: Das Licht von Shambala

vydání: Knižní klub (web) 2011


SERIE: Sarah Kincaidová
[1] Plamen z Faru
[2] Stín Thovta
[3] Na břehu Styxu
[4] Světlo Šambaly
Informace / Anotace ke knize: Světlo Šambaly

Šambala – v tibetském pojetí ráj na Zemi, místo dokonalosti a božských tajemství, kde se svět nachází v absolutní rovnováze.
Do tohoto ráje se odpradávna snažili dostat nejrůznější lidé, dobří i zlí, které známe z předchozích dílů autorovy ságy. Bránu ráje však může otevřít jen „dědička" – a tou je Sarah. Konečně se dozvídáme tajemství jejího osudu.
Jako malé děvčátko, sirotek, procházela zasvěcením, kdy jí bylo záhadným způsobem předáváno veškeré vědění jejích předchůdkyň, ovšem zasvěcení nebylo dokončeno, protože došlo k tragickému přepadení.
Gardiner Kincaid, který Sarah zachránil, dostal od jejího ochránce – kyklopa Polyphema – fiolu s tajemnou tekutinou, která jí dala zapomenout na prožité hrůzy, ochraňuje ji a umožňuje jí žít mezi lidmi, dokud nenazraje čas…
Na vrcholcích Tibetu číhá smrt. Tam, kde má mít svůj původ všechna moudrost světa, hrozí hluboko v nitru Země temné nebezpečí pro veškeré lidstvo.
Mladá archeoložka Sarah o tom zatím nemá tušení. Její největší zájem teď patří milovanému Kamalovi, kterého se snaží osvobodit ze spárů nepřátel.
Stopa vede ji a její společníky do Istanbulu a stále dál na východ, až se nakonec na palubě vzducholodi dostanou do Šambaly. Na tomto vzdáleném místě, které střeží bratrstvo kyklopů a kam se snažil dostat už Alexandr Veliký, se naplní i osud Sarah…

 



WebArchiv - archiv českého webu