kniha » Škola černé magie
chce si přečíst 1 | má v knihovně 1
hodnotilo: 2
70%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Škola černé magie

Anthony Horowitz

Škola černé magie

série: Temný dvorec
díl v sérii:

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Tajemství Temného dvorce, Návrat do Temného dvorce

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: Groosham Grange / Return to Groosham Grange

vydání: BB art (web) 2011

odkazy: 1x [recenze]


SERIE: Temný dvorec
[1] Tajemství Temného dvorce
[2] Návrat do Temného dvorce

Neřazené díly série

Škola černé magie
Informace / Anotace ke knize: Škola černé magie

První a druhá kniha série Groosham Grange.

Horowitz napsal tyto dvě knihy jako základ nové série, dál však v ní už nepokračoval. První získala francouzskou prestižní literární cenu (Evropská cena za román pro mládež) a obě byly zdramatizovány pro rozhlas. Přestože českým čtenářům přijde tato dvojkniha jako jedna z variant na Harryho Pottera, opak je pravdou, první totiž vznikla dávno před ním, již v roce 1988 a Rowlingová se z ní zjevně v mnohém inspirovala, zejména pro koncepci Bradavic, ale najdeme tam i předobraz Dursleyových, některých profesorů a Ohnivého poháru.

Kniha první (Groosham Grange)
David dostal do vínku podivný osud. Je sedmý syn sedmého syna…
Davidu Eliotovi bude brzy třináct. Ještě netuší, že třináctku považují v jeho nové škole za magické číslo a že narozeniny mu zásadně změní život. Od chvíle, kdy přišel na Groosham Grange, má pocit, že se ocitl v nebezpečném, podivném světě. Škola leží na ostrově, který nenajdete na mapě. Noví žáci jsou přinuceni zapsat svá jména do seznamu studentů krví. Učitel francouzštiny o každém úplňku zmizí, jeho kolega je zřejmě už dávno po smrti.
Davidovi se honí hlavou plno otázek. Proč všichni studenti nosí černé prsteny a používají falešná jména? Proč se neučí „normální" předměty? A hlavně – podaří se mu odsud dostat se zdravou kůží?

Kniha druhá (Return to Groosham Grange)
Někdo se chce zmocnit Prokletého grálu, ve kterém se ukrývá veškerá moc Groosham Grange.
Ještě před rokem se David snažil z tajemné školy, ve které vyučují podivní učitelé holdující černé magii, uniknout. Teď se snaží Groosham Grange zachránit. Podaří se mu zjistit, proč se navzdory pravidlům ocitl mezi soutěžícími v boji o Prokletý grál a kdo se mu snaží zabránit, aby zvítězil? Najde odpovědi na své otázky, dřív než se celý Groosham Grange propadne do zkázy?

 

Externí odkazy:

[recenze] Děti noci (Cukýna)



WebArchiv - archiv českého webu