kniha » Říční znamení
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 37
hodnotilo: 49
80%
Říční znamení

Patricia Briggs

Říční znamení

série: Mercedes Thompsonová
díl v sérii: 6
kniha patří do světa: Mercy Thompson Universe

Kategorie: urban fantasy - vlkodlaci

originální název: River Marked
originál vyšel: 01/03/2011

vydání: Fantom Print (web) 2011

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | **** 17.12.2011 23:53

Čtivost stále vynikající, ale příběhová košatost byla řádně okleštěna až na dřeň. Začátek si užijí hlavně dámy a ani dále to není o moc lepší. Alespoň se čtenář dozví něco o Mercedesině otci. Akce je až ke konci a celý příběh by se dal shrnout slovy – přijeli, viděli, vymlátili a konec. Chybí tomu odhalování tajemného pachatele známé z některých předchozích dílů. Kvůli tomu je to spíše odpočinkový díl, jehož největším kladem je rozšíření znalostí o univerzu celé série.

Caderly  | **** 11.02.2012 20:45

Mercy s Adamem mají po svatbě a začínají si užívat líbánky, avšak jak se jim to v poslední době stává často, nebezpečí je opět nemine. A já jsem se jako čtenář dočkal dalšího podařeného dílu série, který ovšem tentokrát hodnotím o něco méně procenty, než ty minulé, ačkoliv si nemyslím, že by objektivně vzato kvalitou zaostával za dvěma předchozími (trojka je ještě o stupeň výše). Subjektivně vzato mi ale přece jen chyběly všechny ty vedlejší postavy, které jsem si oblíbil v předchozích dílech (podařená svatba, ani telefonní hovory z líbánek to zcela nezachránily) a také indiánská mytologie, které si čtenář v tomto díle dostatečně užije, je sice svým způsobem velmi zajímavá, avšak na můj vkus až příliš zvláštní. Takže nakonec dávám pěkných 84%.

Speedemon  | **** 19.08.2018 16:11

Pořád dost podařené. Vztah Mercy a Adama se v úvodu opět o něco posune a společně vyráží na líbánky. To by v tom byl ale čert, aby se i v kempu něco neudálo. Děj je tentokrát zaměřený především na odhalování minulosti měňavců a samotné Mercy. Opět se tahají z klobouku různá pravidla jen abychom se dostali k finálnímu střetnutí. To opět otvírá dveře k dalšímu dílu, který by se konečně mohl točit okolo záhadné faeské hole. Já si to určitě nenechám ujít…



WebArchiv - archiv českého webu