kniha » Tajemství noci
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 6
hodnotilo: 4
65%
Tajemství noci

Dean Ray Koontz

Tajemství noci

Kategorie: horor - fantasy - detektivní

originální název: What the Night Knows
originál vyšel: 12/2010

vydání: BB art (web) 2012

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
MirabelkaP  | ***1/2 03.07.2013 20:41

Asi nejperverznější vrah o kterém jsem četla… sice se nejedná o detailní popisy ale bohatě to stačí… uf… tempo rychlé, velmi čtivé. 70% dávám hlavně za děti, které mi přišly naprosto nereálné, moc chytré, divně uvažující a dost nesympatické a za závěr… POZOR SPOILER… prostě moc sladký, nikomu se nic nestalo a boží zásah díky skládačce z lega?… Hmmm… ale k autorovi se určitě ještě vrátím :)

Speedemon  | *1/2 16.07.2013 20:36

Zakažte někdo Koontzovi psát o dětech! Tak prechytračelé a nesympatické fracky jsem snad v žádné knížce ještě nepotkal. V podstatě žádná postava není sympatická. Nezbývalo mi, než fandit vrahovi. Bohužel ani záporné postavy nebyly povedené a z knihy vznikl slepenec thrilleru a hororu, který by mohl být i vcelku povedený, kdyby ho asi napsal někdo jiný. První polovina knihy byla otřesná, plná nesmyslných vět. Jako bych četl autorovu prvotinu. Druhá polovina je o něco akčnější a napínavější a jen díky tomu dávám 30%. Konec je naprostý úlet (viz komentář nade mnou). Je to teprve druhá Koontzova kniha, co jsem četl, ale už teď jsem si dost jistý, že se k němu jen tak nevrátím. Fuj! Rozhodně nedoporučuji.

trudoš  | *** 18.09.2017 22:32

Krátké kapitoly, svižná gradace, nápaditý děj – to vše dělá z Tajemství noci solidní čtení a nebál bych se říct, že možná i to nejlepší, co Dean Koontz na poli klasického hororu v poslední době napsal. Je to sice taková brzda plyn, kdy se morbidní scény střídají s nudným patosem, ale budiž, fandové hrůzy zas moc na výběr nemají. A zápletka o vrahovi, který se vrací z říše mrtvých prostřednictvím nevidomých obětí, aby splnil, co před dvaceti lety slíbil – to je jednoduše béčko jak má být.
Románu ani tak nevyčítám hrátky s pořadím naplánovaných zločinů, které působí lehce absurdně, a dokonce bych odpustil i hlavním postavám, že čekají na vraha jako dobytek na jatkách. To všechno se dá ustát při srovnání s ucházející strašidelnou zábavou. Jenže pak přijde závěrečné deus ex machina a já hořce zaplakal. Křesťanství je pěkná věc, o tom žádná, ale řešit s ním svízelné situace s psychopatem z podsvětí, to už mi přijde trochu moc. A tak všechna ta legrace vzala na konci dost za své, bohužel.



WebArchiv - archiv českého webu