kniha » Keltská brána
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 43
hodnotilo: 41
83%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Keltská brána Více vydání = více obálek.

Vladimír Šlechta

Keltská brána

série: Všechno na Mars - Oggerd
díl v sérii: 5

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická

originál vyšel: 23/04/2012

vydání: Brokilon (web) 2012; Brokilon (web) 2012

odkazy: 1x [e-book], 3x [recenze]


Komentáře:
minduton  | **** 10.05.2012 19:42

Velmi dobrá kniha. Čtivá, dějná, dostatek překvapení. První třetina knihy je velmi dobře přehledná, člověk má dobrou představu o tom co, kde, jak, proč… Později se v knize tento řád trochu ztrácí, což je škoda. Roztržití čtenáři tedy budou muset knihu čísti 2×. Šlechta zjevně zamýšlel napsat do cyklu Oggerd ještě 1–2 knihy (tohle neměla být konečná), ale pak nevím proč od tohoto záměru ustoupil. Jinak si fakt nedokážu vysvětlit, proč v knize „vyžvanil“ 2 klíčová tajemství (jedno se týká Oggerda a jeho minulosti, druhé šlechtické rodiny Goweryho Finka vládnoucí v Boioheim), když na těchto skutečnostech není dále postavena ani využita žádná širší dějová zápletka.

Vlask  | ***1/2 29.05.2012 20:21

Být to trilogie, tak je tohle klasický druhý díl – takže vycpávka před epičtějším koncem série. Tady se ta série naštěstí autorovi trošičku protáhla. Díl to není špatný, ale autor si připravuje půdu pro další díly a samotná zápletka ničím čtenáře neohromí – chybí tomu nějaký arcinepřítel. Největší problémy způsobují svými pokusy o vyřešení záhady další zainteresované osoby a žádná se nedá označit jako vyloženě záporná.

Alfi  | *** 23.06.2012 00:54

Zaujímavá kniha, ktorá sa snaží uviesť čitateľa do prekvapivého sveta ukrytého v mytologických technológiách. Napriek tomu ju nehodnotím ako to najlepšie od Šlechtu, jednak bolo mnoho zvratov v deji hodne predvídateľných, vadila mi postava šialenej vedátorky (ak by sa na základe Keltskej brány nakrúcal film, predpokladám, že by ju hrala Jiřina Bohdalová), na druhej strane kvitujem, že proti hrdinom nestojí arcizlo ale prosto len partia bez škrupulí, ktorej sa to trochu vymklo z rúk.

Mimochodom, kniha je síce uzavretá, ale koniec si nenechal na ďalšie pokračovanie otvorené dvierka , ale priamo portál.

Lmslaver  | ***** 08.08.2012 16:48

Klasický dobrodružný příběh ve stylu zálesácké postapo-scifi. s akcí a intriky, jaký fanoušci od Šlechty čekají. Někdo tvrdí, že proti hrdinům nestojí arcilotr? Zlosyn sice přímo v příběhu nevystupuje, ale ke konci je odhalen, s tím že stojí v pozadí a do budoucna to bude jistě pro Oggerda tvrdý oříšek. Už se na to těším! Keltská brána je výborná, čtivá kniha, zatím nejlepší kousek z Oggerdova cyklu.

nery  | ****1/2 21.08.2012 21:25

Paráda, možná se opakuji, ale tak dobře vymyšlený postapo svět jsem od nikoho jiného nečetl, potenciál pro další romány je tu ohromný…

GeRony  | **** 29.04.2013 16:35

Nove Slechtove knihy sa mi pacia viac ako tie stare. Likario a Kelstka brana prevysuju, aspon u mna, tie starsie diela. Vyborny dobrodruzny postapo pribeh, kde je kazda postava ina a kazdej budete fandit (samozrejme hovorim o hlavnych hrdinoch). Aj ked mi to trosku pripadalo, ako keby bol Polygon iba prostriedok k dosiahnutiu ciela (cize nastavnie koniecnych podmienok tak, aby to vyhovovalo autorovi). Nic to nemeni na tom, ze som sa vyborne bavil a uvital by som dalsie knihy :D

epco55  | ***1/2 27.05.2013 10:18

Oggerdov svet mám rád už od prvej poviedky v ktorej som sa stretol zo známou trojicou hrdinov. Je ale ťažké pristupovať k tejto knihe tak ako k ostatným a to už len kvôli dovetku autora, ktorý vyhlásil že sa jedná o chronologicky posledný diel cyklu. Je to zarážajúce vzhľadom na možnosti, ktoré Šlechta necháva otvorené na konci knihy a bude určite škoda ak príbehy nasledujúce po tomto zostanú nevypovedané. Samotná kniha spĺňa všetko čo som od sveta, hrdinov a autora čakal. Je tu dobre vystavané dobrodružstvo, hrdinovia, ktorý nestagnujú ale ani nestrácajú sami seba a dej ktorý beží od začiatku do konca jedna radosť. Osobne verím že sa Šlechta do tohto sveta vráti nie len v spomínanej poviedkovej zbierke a že Keltská brána nebude fungovať ako epilóg jednej série, ale aj ako prológ k dobrodružstvu novému.

Svarec  | **** 04.12.2014 21:58

Klasický Šlechta. Jen mi to hlavně v poslední třetině přišlo dost zmatené. Vůbec jsem se neorientoval v té pseudovědě a popisech absurdního prostředí Polygonu a tajně podezírám autora, že on taky moc ne :) Takže od Šlechty spíše jedna z těch slabších knih, nicméně skvělé postavy, zajímavý svět a vtipný autorův styl to pořád drží vysoko v nadprůměru. A ta příběhová vrata na konci… – chci hned dalšího Oggerda! :)



WebArchiv - archiv českého webu