kniha » Vyděděnci
v Top10 3 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 15
hodnotilo: 20
86%
Vyděděnci Více vydání = více obálek.

John Flanagan

Vyděděnci

série: Bratrstvo
díl v sérii: 1

Tato kniha je částí i jiných knih: Bratrstvo I - III

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: The Outcasts
originál vyšel: 2011

vydání: Egmont (web) 2012; Egmont (web) 2014; Egmont (web) 2020; Egmont (web) 2022

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
maekar  | ***** 21.11.2012 19:28

Flanagan tak, jak ho dobře známe. Stejný svět, stejná historie, ale jiné prostředí a jiný příběh. A musím konstatovat, že obojí vymakané.

Stejně jako v Hraničáři si i zde hlavní hrdina musí projít výcvikem, tentokrát, aby byl dobrým Skandijcem. Ano, nemá to lehké, je napůl Skandijec a napůl Araluenec. A autor mu to rozhodně neulehčuje, ba právě naopak.

U Hraničáře jsem ten výcvik prostě nesnášel. Já nevím, ale je to tak. Ten díl jsem přečetl, ale byl jsem rád, že už je to za mnou. U „Vyděděnců“ nikoliv. Výcvik mě bavil, bylo to něco nového, neotřelého a pro mnohé čtenáře jistě i překvapivého. Zvlášť kompaktnost a držení výcviku společnou dějovou linkou bratrstva Volavek je úplně skvělé.

Výborně na mě zapůsobil Erak (což je má oblíbená postava již z Hraničáře), protože je zde více popsán jeho život ve Skandii a to, jak obrovský má respekt jako oberjarl této severské země. Dále se mi velice zamlouvá Thorn, jehož postava určitě v dalších dílech nabude na velké osobnosti.

Zkrátka díky moc za tento díl a za skvělý závěr, který mě udržel v napětí a v touze koupit si další díl Flanaganova podařeného dílka.



WebArchiv - archiv českého webu