kniha » Čelo bouře 2
má v knihovně 20
hodnotilo: 18
81%
Čelo bouře 2

John Ringo

Čelo bouře 2

série: Odkaz Aldenaty
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - mimozemská invaze - military

originální název: Gust Front
originál vyšel: 04/2001

vydání: Wales (web) 2012


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 14.07.2012 18:24

Znatelně lepší než Bouře 1, ale kvalit úvodního dílu nedosahuje. Zmizela otravná rodinná linie a autor se zaměřuje hlavně na celkovou strategii. Bojové akce ale postrádají epičnost. Sledujeme vesměs útěk několika přeživších do nových obranných linií a jednu větší bitvu, která ovšem rychle skončí. Žádná nová technika, žadné intriky mimozemštanů. Aspoň že nehrozí nuda při čtení.

epco55  | *** 23.01.2013 10:22

Čiastočne lepšie ako prvá časť ( polovica ) čo je samozrejme logické, keďže sa jedná o vyvrcholenie prvého veľkého stretu na domácej pôde. Vojensko-tabuľkovo-šaržová onania je vystriedaná onaniou logisticko-gumáckov, ktoré tvory hlavnú vatu pomedzi občasnými bojmi. Priznám sa že časový interval medzi úvodným Chorálem před bitvou a Čelem bouře je tak veľký, že mi pri dočítavaní knihy unikali súvislosti v konaní niektorých osôb. Jednoznačne v kvôli sprehľadneniu by to chcelo škrtať a škrtať. A celé to vtesnať do jedného max 300 stranového zväzku.

Hadati1  | **** 30.01.2013 13:20

Daleko zajímavější než první díl, ale i tak je to kniha plná zklamání, protože většina děje se odvíjí dva dny po invazi emzáků. Měla to být velká epická bitva o existenci lidstva, ale nakonec mám pocit, že sice šlo o krvavé bitvy se statisíci mrtvými na straně lidí a milióny na straně Posleenů, ale vlastně se tam toho tak moc nestalo. Zcela zde chybí jakýkoliv náhled (a to i v epilogu knihy), jak si vlastně vedl zbytek planety. Ani vojáků ve skafandrech si moc neužijete. A pak nepochopím mentalitu Američanů/vojáků, kteří ví, že jistá situace může vést k porážce značné části amerických jednotek, ale jen to pasivně pozoruje, protože mu nějaký přihlouplý kapitán rozkázal, ať ho tím neotravuje. Kniha se mi i tak dost líbila, ale po Chorálu před bitvou to pro mě bylo spousta zklamání. I přesto doufám, že nakladatelství vydá další pokračování, kde se snad alespoň v několika větách dozvím, jak to vlastně ve zbytku planety dopadlo.



WebArchiv - archiv českého webu