kniha » Volání netvora
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 6
hodnotilo: 11
84%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Volání netvora Více vydání = více obálek.

Patrick Ness

Volání netvora

Kniha vyšla i pod názvem:
Sedem minút po polnoci
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: fantasy - horor - pro děti a mládež - podle filmu/zfilmováno

originální název: A Monster Calls
originál vyšel: 05/2011

vydání: Jota (web) 2012; Slovart (SK) 2015; Slovart (CZ) 2017; Slovart (CZ) 2019

odkazy: 5x [recenze], 1x [film]


Komentáře:
trudoš  | **** 16.03.2019 07:13

Jednou z jistot literárního úspěchu je psát o smutných věcech. Spotřebitel tak skončí v pozici, kdy nemůže přiznat příběhu slabší stránky, protože VŽDYŤ JE TO O SMRTI! Dlužno podotknout, že Volání netvora na tohle hřeší jen částečně. Bezútěšná atmosféra z románu jen kape, a být tam ještě trochu víc ilustrací Jima Kaye, jeden by si hodil mašli. A díky úspornému stylu vyprávění, které zbytečně nekličkuje, vám brzy docvakne, že tahle kniha asi nepřinese úplně nejlepší téma pro večerní předčítání.
Bohužel krátký rozsah nedává autorovi možnost rozepsat charaktery, takže si člověk musí vystačit s vlastní fantazií. Tady je krásně vidět proč jsou Ray Bradbury nebo Neil Gaiman v podobných situacích nepřekonatelní – oni kromě silného tématu dokáží hmátnout i na dno vaší duše, a v tomhle bodě zůstává Patrick Ness lehce pozadu. Snaží se to sice zamáznout depresivním závěrem, ten je však nakonec pouhým prostředkem, jak ze čtenáře vymáčknout co nejvíce slz. Ale poplakal jsem si hezky, neříkám, že ne.

Clarice  | ***** 21.06.2020 22:20

Bylo to fakt dobré. Jsem ráda, jak často v poslední době narážím na knihy pro mládež, které vyprávějí srozumitelný příběh k zamyšlení. Ze života. S radostí doporučuji. I když hlavní hrdina moc důvodů k radosti nemá.



WebArchiv - archiv českého webu