kniha » Orbus
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 38
hodnotilo: 54
89%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Orbus

Neal Asher

Orbus

série: Spatterjay
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Polity Universe

Kategorie: sci-fi - space opera

originální název: Orbus ˙
originál vyšel: 08/2009

vydání: Polaris (web) 2012


Komentáře:
FerryH  | ****1/2 21.08.2012 20:09

…o dost vice akce nez v Cesta Sabla Keeche a jen malicko mene zajimavejsi nez Stahovač

Ovsem plati (pro mne bohuzel), ze jednotlive dily at uz Agent Cormac nebo Spatterjay serie se vice a vice sjednocuji a uz to jsou spise jednotlive, ponekud uniformni pribehy-casti-epizody ze Serie-Sveta Řádu. Zde v tomto romanu je to dokonce jakesi dalsi pokracovani „Pradorske valky“ teda serie-neserie zapocate Pradorskym mesicem.

Skoda preskoda! Ekologie a biologie planety Spatterjay v Stahovači mela opravdu ŠŤÁVU!!! a v cele tvorbe Neala Ashera tahle knizka asi zustane naprosto vyjimecna, i kdyz stale doufam ze se autor na Spatterjay vrati a odkryje nam dalsi tajemstvi a dobrodruzstvi okorenene podivnou faunou teto planety s jeste podivnejsimi inteligentnimi rasami na teto planete.

nery  | ***** 27.08.2012 22:40

Geniální jako vždy, přečteno jedním dechem a myslím, že u dalších knih nevydržím čekat na překlad :)

Tak ono se toho nedá moc dělat, Spatterjay už je vcelku vyždímaná záležitost – co se hlavní linie týče…Důležitější je, že se nic neopakuje, příběh akčně pokračuje a ani zdaleka to nezačíná být nudné. 6e jednotlivé romány dávají dohromady celistvý obraz a navazují podle mě není na škodu, narozdíl od mnohých světů to zde opravdu funguje jak má.

gokudo  | **** 25.01.2013 00:59

No… nevim…Asher jede pres kopirak a to mu mozna sedi. Stary paranoik kapitan Orbus versus Pradori. Asher zacina byt stereotypni, ale me osobne to sedne!

Gaarq  | **** 15.06.2014 14:46

asher přitvrzuje. hrozby se stupňují, monstra jsou čím dál děsivější, bitvy čím dál šílenější. jen mi to přijde jako drogová závislost. pořád celkem fajn, ale zvyšování dávky nepřináší zvětšení požitku, jen je potřeba čím dál víc na dosažení intenzity prožitků minulých. nicméně, pořád je to celkem zábavné, autorovi nedošly nápady, jen pro ně čím dál častěji sahá moc hluboko do klobouku a pro mě osobně se ztrácí ono počáteční kouzlo celkem vybalancované spejsoperky a nastupuje mišmašoidní řezanka. lajnu i v námětu asher stále také jakžtakž drží, ale v tomto díle už celkem často jsem si říkal, že to přehání. ale kdo si zvykl na snajpra, pradory, hoopery a spol, asi nebude zklamán.

quinnet  | **** 28.11.2014 10:02

Tak trochu mi vadilo prílišné poľudštenie robotov a Pradorov. Liezlo mi na nervy obraty typu 'Sniper pokrčil plecami" 'Sniper zrazu zbadal…" Je zložité vierohodne opísať myslenie iných bytostí. Ale čítať sa to čítalo dobre.

Majkl  | **** 15.07.2015 21:47

O trochu lepšie ako minulý diel, veľkú zásluhu má na tom Prador Vrell, ktorý sa pre mňa stal najzaujímavejšou postavou série Spatterjay. Kapitán Orbus s jeho sadomaso chúťkami si veľa sympatií nezískava svojou slabošskou povahou. Pre niekoho zásadnou je zmena prostredia, presúvame sa z planéty do vesmíru, opisy prírody sú nahradené väčším prídelom akcie. Zminula som už nemal prílišné očakávania a tak mi to nevadilo, kniha letela svižným tempom až do uspokojivého konca.



WebArchiv - archiv českého webu