kniha » Město mrtvých
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 56
hodnotilo: 85
79%
Město mrtvých

Jiří Pavlovský

Město mrtvých

série: Kladivo na čaroděje
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - horor

vydání: Epocha (web) 2012

odkazy: 2x [recenze], 1x [ukázka], 1x [info]


Komentáře:
Sirius  | ***** 29.10.2012 00:28

Magie pro každého představovala super rozjezd, ale teprve po do čtení Města mrtvých jsem Kladivu na čaroděje totálně propadl. Teď abych přestavoval knihovnu, abych měl pro tenhle seriál speciální dlouhou polici… Jsem zvědavej jak si s dalším dílem poradí Ondra Nečas.

Romison  | ***1/2 02.11.2012 17:00

Pro me o neco horsi nez jednicka, je to kratsi a vic se to soustredi na akci nez na popis sveta jako v jednicce, ale zabavny je to porad.

Schramm  | **** 03.11.2012 19:14

A já se naopak bavil víc než u předchozího dílu. Ubylo ukecanosti ve prospěch zábavy a akce, což od titulů tohoto formátu čekám. I celkový děj mě zaujal víc, ubylo nelogičností (i proto, že je děj popravdě dost přímočarý, přesto napětí zůstává konstantní) – i když ne bohužel úplně (viz schopnosti a moc všech zúčasněných). Začínají víc krystalizovat charaktery hlavních hrdinů, což čtenáři umožňuje si k nim začít budovat vztah (v prvním dílu alespoň mne vůbec nikdo nezaujal, ba spíš mi byli protivní). Závěrečné stránky pak slibují velmi zajímavé věci příští, takže patrně zas neodolám.

Mrowka  | **** 27.12.2012 12:10

U mě je druhý díl lepší než jednička. Nezbývá než doufat, že další autoři skvělý dojem z perfektně rozjetého cyklu nepokazí.

epco55  | **** 31.12.2012 08:31

Až v druhej časti série sa Pavlovský poriadne rozbehol. A že mu to išlo riadne od ruky. V prvej časti pri predstavovaní hrdinov sa držal ešte pri zemi. Tento krát však doprial mi presne to čo som chcel a čakal. Rýchlo odsýpajúci dej, plný ironických a hlavne trefných hlášok a samotný hrdinovia sa profilujú skrze svoje konanie a nie len suchopárnym opisom. Zároveň však neustále posúva dej vpred a na konci necháva ako svet tak aj hrdinov v pozícii z ktorej sa nasledujúci autor môže vybrať akým koľvek smerom a nebude to pôsobiť ako päsť na oko.

KeB  | ****1/2 19.01.2013 18:16

Já jsem napsal, že Pavlovský nezvládá akci? Buď jsem ho hrubě podcenil a nebo si vzal má slova k srdci a navázal úzkou spolupráci s Kopřivou. Ať je to jakkoliv je to celkem slušná akční zombie drsňárna. A já jsem velmi spokojen.

Malá poznámka k Borgdogovi, to co ti vadí mě nevadí, ale chápu tě. Bohužel se obávám, že je to neduh tohoto relativně malého paperback (snad se to tak píše) formátu. Na to aby bylo spokojeno širší spektrum by byl potřeba větší rozsah. (můj názor)

80%+10%(za zombie)=90%

maekar  | ***** 28.02.2013 20:38

Heh. :) Masakrózní jízda mistra černého humoru a stejně … rudé fantasy. Zombíci na každém kroku. Bez možnosti odložení knihy. :D

MartinJ  | *** 12.06.2013 16:09

Já jsem z druhého dílu tolik nadšený nebyl jako z prvního. Na můj vkus je tam málo zábavy a moc zombíků ve srovnání s prvním dílem.

veere  | ***** 07.07.2013 16:26

Výborný díl slibně se rozrůstající série, první byl takový až moc pomalý/nudný a vysvětlující, tohle byla prostě akce, a spousta hlášek, naprostá spokojenost.

GeRony  | **** 23.10.2013 11:42

Kedze su tu zombies, tak minimalne par percent k hodnoteniu prihodim. Svet uz pozname, postavy tiez, takze sa mozeme plne sustredit na jazdu mestom odrezanym od sveta, ktore si chrani svoje tajomstvo…

Zombi  | **** 18.04.2014 10:40

Pro měl o chlup lepší než jednička, navíc jsem si na tuhle podivnou partu už zvykl a líbí se mi jejich „spolupráce“. Řešení lokálního problému pořádnou akcíje zase trošku něco jiného než v prvím díle.

Majkl  | *** 09.01.2015 15:52

Druhý diel Kladiva na čaroděje je už slabším pokračovaním skvelej jednotky. Príbeh v meste mŕtvých sa vzniká len kvôli získaniu jedinej informácie a je aj patrične zjednodušený. Pavlovský to zdatne vynahrádza vyššou dávkou akcie a humoru, aj keď oproti komplexnejšej jednotke je to krok dole. Nemôžem však povedať, že by som sa poriadne nebavil, len je to priamočiarejšia zábava.

breughel  | ***1/2 01.04.2016 12:56

Bohužel už je to přímo na komoru. Nic víc než akce. O prapodivném městě se nic nedozvíme. Horší než první díl.

trudoš  | ***** 14.11.2018 05:32

„Nikdy neřeknu ne plánu, ve kterém figuruje spousta výbušnin.“
Felix, Klaudie, Walter i Vincenc možná nejsou úplně normální, ale to je v našem současném světě poměrně běžné. Důležité je, že i když svým jednáním sem tam způsobí nějakou tu katastrofu, motivace mají primárně kladné. Jejich pochybná detektivní kancelář dostává nejhorší možné zakázky, kterých by se jiní nedotkli ani násadou od koštěte. A oni ty problémy skutečně řeší. Lépe řečeno zašlapou je do země. Když to nepomůže, šlapou po nich prostě tak dlouho, dokud konečně nezdechnou.
Průvodním znakem druhého dílu je jeho nepředvídatelnost. I když přímo navazuje na jedničku, rozvržením zápletky se od ní zcela odlišuje. Na nějaké vyšetřování tentokrát Jiří Pavlovský rezignoval, a důležitější se pro něj stává pustit žilou co největšímu počtu zombíků. Pozadu přitom nezůstává ve zběsilých akčních scénách, ani v silně nekorektním humoru, který je pro jeho tvorbu příznačný. Kulisy malebné české vesničky tomu pak dodávají makabrózní šmrnc.



WebArchiv - archiv českého webu