kniha » Vzestup Guvernéra
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 8
74%
Vzestup Guvernéra

Robert Kirkman
Jay R. Bonansinga

Vzestup Guvernéra

série: Živí mrtví
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - horor - postkatastrofická

originální název: Rise of the Governor
originál vyšel: 2011

vydání: Baronet (web) 2012

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Komentáře:
Schramm  | **** 26.02.2013 11:12

Žádný přílepek, ale naopak důležitý doplněk komiksové série. Autorům tleskám a fanouškům jednoznačně doporučuji.

cojone  | *** 18.04.2014 10:59

Sice dulezity stripek do sveta TWD, ale napsany stylem nactileteho spisovatele. Pribeh na 300 stran by se podle me v pohode vlezl do jednoho sesitu comicsu. Proto nechapu to vysoke hodnoceni tady. Kazdopadne jeste zkusim 2. dil, o kterem jsem cetl, ze je napsany uz vyzralejsim jazykem, tak uvidime.

trudoš  | **** 04.09.2018 23:40

„Přežijeme to, a to tak, že budeme větší příšery než oni! Rozumíš tomu? Už neexistují žádná pravidla! Neexistuje žádná filozofie, žádná důstojnost, jsme to jen my a oni, a oni nás všichni chtějí sežrat! Takže my musíme sežrat je! Rozžvýkáme je a vyplivneme a přežijeme to, nebo celej tenhle posranej svět rozkopu.“
Přiznám se, že z téhle série jsem měl zpočátku maličko strach. Ne proto, že bych se bál zombíků. Vlastním Brooksovu Příručku pro přežití, takže jsem připraven na všechno. Kromě tchána. Jenže Vzestup guvernéra smrděl přímou adaptací komiksové soap opery Roberta Kirkmana, což nevěštilo nic dobrého – čistě proto, že tu zbožňuji, a hrabání se v oblíbených věcech může vést jedině k jejich rozbití. Aneb když to funguje, nevylepšuj to.
Ovšem Jay R. Bonansinga umí. V celoplošném utrpení pod jhem zombíků sice nijak přímo neexceluje, ale má to grády i správně zvrácenou atmosféru. A s čím si skutečně ví rady, je psychologie postav a vypointovaná koncovka. Pročež konec dobrý, všechno dobré.



WebArchiv - archiv českého webu