kniha » Dračí zloději
chce si přečíst 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 7
86%
Dračí zloději

Jana Rečková

Dračí zloději

série: Dračí série
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

vydání: Straky na vrbě (web) 2012

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
snop  | *** 03.12.2012 12:30

Zakladni potiz teto knihy je, ze nikde neni napsano, ze jde o prvni dil trilogie, pripadne ze serie bude jeste nekdy mit pokracovani. Takze clovek cte, cte, cte, a tak nejak v pulce si zacne uvedomovat, ze zatimco Draci mor uz byl na vrcholu dejoveho oblouku, Draci zlodeji se jeste ani nerozjeli, a ani to nevypada, ze se rozjedou. A deset stranek pred koncem uz je to jasne – pokracovani priste! Tak pak clovek hleda v redakcnim planu, na internetu, a nenachazi. Ale prece to nemuze byt mineno jako samostatna kniha…

No nic, proste predpokladejme, ze jde o prvni dil trilogie, pricemz Draci mor je proste samostatna kniha situovana pred udalosti trilogie (bohuzel autorka pocita stim, ze jste tuto knihu cetli, jako kdyby ona byla tou prvni knihou – coz ale neni, Draci moc je uzavreny, zadna zapletka nepokracuje). Pokud to bereme takto, je to docela dobry prvni dil. Svet Draci serie je zajimavy, postavy plasticke, zakony sveta velmi pekne a skytajici rozvoj (byt nekolik nelogicnosti uhodi do oci – draci neveri na magii, ale jejich vlastni premeny a schopnost letat jim problemy nedelaji). Vlastne je i docela mile, ze v knize neni zadna vylozene zaporna postava. Jedinym problemem tak zustava nedostatek zapletky, resp. rozjeti zapletek nekolika, ale uzavreni malem ani ne jedne.

Presto, pokud je to prvni dil trilogie, se na dalsi dily tesim.

Svarec  | ****1/2 01.08.2013 13:24

Docela chápu, na co si snop stěžuje, Dračí zloději se tváří jako další samostatná kniha z dračího světa, ale evidentně se jedná o první díl menší či větší série. Takže doufám, že se dočkáme pokračování :) Ale jinak v podstatě nemám, co bych vytknul. Jak píše snop, dračí svět je zajímavý, postavy sympatické… V podstatě si to přenáší všechny klady předchozí knihy a navíc je tahle oproti Dračímu moru více akčnější a epičtější, což jsem osobně docela uvítal. Půl bodu strhávám, protože už tady samozřejmě nebyl ten moment překvapení, takže mě to neodrovnalo jako jednička.



WebArchiv - archiv českého webu