kniha » Ztracený symbol
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 16
hodnotilo: 26
73%
Ztracený symbol Více vydání = více obálek.

Dan Brown

Ztracený symbol

Kniha vyšla i pod názvem:
Stratený symbol
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Robert Langdon
díl v sérii: 3

Kategorie: sci-fi

originální název: The Lost Symbol
originál vyšel: 2009

vydání: Slovart (CZ) 2010; Argo (web) 2010; Argo (web) 2010; Slovart (CZ) 2013; Argo (web) 2013

odkazy: 5x [recenze], 1x [info]


Komentáře:
avatar2  | ***1/2 19.11.2014 18:16

Takový slušný standard. Brown nám servíruje svou paranoiu podporující detektivku o zednářích a jejich tajemstvích. Čte se to dobře, pokud vám nevadí že už to tu párkrát bylo. Závěrečná pointa mě překvapila, takže hodnotím jako dobré, nenáročné čtivo, při kterém se člověk dozví něco o washingtonských památkách.

trudoš  | ****1/2 27.08.2019 06:40

A mě Ztracený symbol bavil moc. Netvrdím, že by šlo o nějak přelomový thriller, ale Dan Brown úspěšně navazuje na „kvalitu“ Andělů a démonů, přičemž tentokrát se obejde bez nutnosti dát odpočinkové literatuře jakože přesah. Tohle je mnohem přímočařejší a také zábavnější, vzhledem k tomu, že Bílý dům slouží jako stylové prostředí pro hru na schovávanou. Autor je v tomhle ohledu vynikající řemeslník, jen není nijak originální, co se stavby děje týče. Dokáže to sice vykompenzovat krátkými kapitolami, informačními zajímavostmi a neustálou gradací, ale všeobecně u něj platí jedno – jakmile přečtete jeden román, získáte představou o koncepci i těch ostatních.
V rámci celosvětového (ne)úspěchu mám pak jednu teorii. Přijde mi, že tady si pan Brown na vlastní kůži vyzkoušel nepsané pravidlo angloamerických spisovatelů, jež nabádá, že do historie Evropy a katolické církve si mohou kopat, jak chtějí, ale na minulost Spojených států amerických se ať zkusí jen křivě podívat a chraň je ruka Páně!



WebArchiv - archiv českého webu