kniha » Romulanská válka 1
má v knihovně 14
hodnotilo: 8
83%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Romulanská válka 1

Michael A. Martin

Romulanská válka 1

Pod křídlem dravce

série: Star Trek: Enterprise
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi

originální název: The Romulan War 1 - Beneath the Raptor's Wing

vydání: Baronet (web) 2013

odkazy: 2x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [7] BorgDog 24.10.2015 00:47  

@Hyperion[5]: Nejrychlejší možná, to neznamená, že nejlepší. Psali mi dotazy lidé, kteří měli za to, že to shrnutí „tGtMD“ pojednává o Laserem dříve vydané knize a slouží jen pro „nové“ čtenáře, co ji neznají. Když jsem upozornil na to, že se tam jasně píše, že Laser tuhle knihu česky nevydal a nevydá, reakce byly různé „WTF!“ a pár poznámek typu „dobrá prdel, to můžou do jedné knížky nacpat vejcucy z 9 dílů, pak akorát vydat desátý – a mají sérii kompletní.“ TOHLE jsem měl na mysli tou divností, a nic jiného. Za špatné vyjádření se jinak omlouvám, měl jsem to napsat jasně hned.

 [6] KeB (editor) 23.10.2015 21:49  

@BorgDog[2]: Ď, já to koupil ségře k vánocům ve výprodeji za 70kč u dobrovskiho. Kdybys chtěl, pokud nemáš, ještě tam jednu nebo dvě měli :)

 [5] Hyperion (editor) 23.10.2015 21:34  

V první řadě Laser vůbec nechtěl do Enterprise ještě nějakou dobu vstupovat, takže vydat Kobayashi bylo jednoduše nejrychlejší řešení. Pokud jde o spoilery, opravdu se dalo čekat, že ve shrnutí dějě předchozího děje se nějaké najdou… A ano, vyjádřil ses dosti špatně, pokud se v tomhle Laser zachoval divně, pak pouze tím, že v zájmu fanoušků hasil něco, za co vůbec nemohl…

 [4] BorgDog 23.10.2015 18:08  

@Hyperion[3]: Nepochopil jsi (a já špatně vyjádřil), co mám na mysli. Tuhle historii samozřejmě znám, a jak se Laser zachoval, je chvályhodné. „Divným postupem“ jsem myslel něco jiného: „Sestřih“ dění předchozí knihy v sérii „The Good That Men Do“ v úvodu „Kobayashi Maru.“ Zachytil jsem na to dost stížností, protože jednak je podle těch, co ji četli v originále, silně neúplný, takže některé linky Kobayashi Maru obsahují návaznosti, jejichž smysl český čtenář nepochytí, jednak obsahuje spoilery, a jednak to prostě vypadá „praštěně.“ Když už bylo rozhodnuto, začít vydávat ENT od poloviny („Kobayashi Maru“ je v originále dvanáctý díl), pak nechápu, proč se nemohlo začít právě od „The Good That Men Do“, která tu linii vedoucí k romulanské válce začíná, ale zvolila se taková podivná „zkratka.“ Tohle jsem měl na mysli, nikoliv skopičiny Baronetu, Laserem pak hašené.

 [3] Hyperion (editor) 23.10.2015 08:46  

Jako obvykle si pleteš fakta a dojmy, Laser se tu naopak snažil zachránit, co se dá. Tzn. Baronet vydal Romulanskou válku, druhý díl série, takže Laser ve prospěch čtenářů a mimo svůj původní plán rychle k vydání připravil Kobayashi Maru a když Baronet nakonec ztrátil o sérii zájem, Laser vydal (v hodně zredigovaném překladu) i druhý díl Romulanské války, který by jinak nevyšel… Opravdu ti to připadá jako „divný postup“?

 [2] BorgDog 22.10.2015 23:16  

@KeB[1]: Jedná, ale hodně se v něm odkazuje na knihu „Kobayashi Maru“, kterou je dobré znát. Laser tu zvolil hodně divný postup a nejsem si jistý, zda to věci prospělo.

 [1] KeB (editor) 22.10.2015 22:36  

Jedná se o samostatný příběh nebo ne? Dík za odpo

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu