kniha » Volání úplňku
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 10
hodnotilo: 10
71%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Volání úplňku

Keri Arthur

Volání úplňku

série: Strážkyně Riley Jensonová
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - urban fantasy - romantika - upíři - vlkodlaci

originální název: Full Moon Rising
originál vyšel: 26/12/2006

vydání: Fantom Print (web) 2013

odkazy: 3x [ukázka], 4x [recenze], 1x [info]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 26.07.2013 10:23

Mírně nadprůměrná urban fantasy plná akce a erotiky. Hlavní hrdinka je poměrně volnomyšlenkářská co se týče sexu a ne moc nadupaná co se týče akce (koneckonců je to sekretářka). Ale neztratí se. Ovšem chybí mi tu napětí a trocha oddechu/vyšet­řování. Kniha je tak nacpaná akcí, že si ani na chvilku neoddechnete a mezery mezi ní jsou zcela vyplněny sexem. Na nějaké napětí, či pátrání se nedostává stran a to dost snižuje celkový dojem.

MartinJ  | ** 05.11.2014 22:39

Celkem napínavá akční urban fantasy o upírech, vlkodlacích a dalších ne-lidech. Spousta akce a sexu, okořeněné trochou pátrání. Já bych sice poměr asi otočil, ale to neznamená, že by byla kniha nezábavná. Hlavní hrdinka a postavy v jejím okolí jsou sympatické, čtenář se s nimi snadno ztotožní. Na druhou stranu musím říct, že žánr upíří romantické urban fantasy mi asi úplně nesedí, takže nevím, jestli se pustím do dalších dílů, či dokonce do jiné podobné série, s kterými se poslední dobou roztrhl pytel. Asi spíš ne. Kdo má tento žánr rád, ať si aspoň jednu hvězdičku k hodnocení přidá.

trudoš  | **1/2 01.12.2016 01:59

Detektivní linie primitivní, obsazení komparzu průměrné a celkově je tu originality tolik, že by se za nehet vešla. Zato sexu je tu habaděj, i když kapánek samoúčelného, ale kdo by si stěžoval, když jde o pěknou holku, ne?
Keri Arthurová umí naštěstí vyprávění okořenit vtipem, což výrazně zachraňuje celkově nepříliš slavný dojem z knihy. Tedy ne že by šlo o bůhvíjakou zábavu, na to tu pro soulože nadržené poloviční vlkodlačice není čas. Blížící se úplněk je neúprosný. Škoda jen, že je to stále dokola to samé, jednoduché šup sem šup tam a oddechový čas. Což mi přijde jako dost velká škoda, protože možností je hodně, a když už nic dalšího autorka na příběhu neodvedla, mohla trochu invence předvést alespoň v tomhle ohledu. Problém totiž je, že všechna ta řemeslná erotika je tady vysloveně navíc. Jenže bez ní by byla osnova zápletky ještě blbější než s ní. A to ani nezmiňuji přihlouplé vztahové mnohaúhelníky. Za mě tedy průměr a jsem upřímně zvědav, jestli další díl můj postoj nějak změní.



WebArchiv - archiv českého webu