kniha » To nejlepší ze SF roku 1960
chce si přečíst 2 | má v knihovně 39
hodnotilo: 25
77%
To nejlepší ze SF roku 1960
Sestavil/i:

Isaac Asimov
Martin Harry Greenberg

To nejlepší ze SF roku 1960

Kategorie: sci-fi - antologie

originální název: Isaac Asimov presents the great SF stories: 22
originál vyšel: 1991

vydání: Návrat -> (web) 1994


Komentáře:
Dilvermoon  | ***1/2 02.11.2011 19:30

Povídky v této antologii jsou už dost vousaté, ale s tím problém nemám. Několik povídek mě docela nadchlo, jako třeba Spřízněná duše od Anvila, Moje milé…homogenizované od Raphaela. Pak ještě Ballard a Pohl. Další uspokojily. Z tohoto pohledu slušná antologie.

Ovšem problémem je to okolo. Když pominu někdy (ne vždy) podivné překlady (podíleli se tři překladatelé, není však určeno, kdo dělal co), tak mě opravdu udivuje např. to, že známý spolek Asimov, Knight, Pohl aj. je tu přeložen jako Futurologové a nebo A. C. Clarke, který podle Návratu získal titul Velký mistr. Když připočítám překlepy dokonce i v obsahu, tak říkám – český vydavatel to docela odfláknul.

gan112  | ***1/2 20.02.2014 11:44

Celkovo priemerná anatológia, aj ked výrazne slabé poviedky tam nie sú. Najviac ma sklamali dve – Pani, která plula na duši, a Mé vlastní cesty. Prekvapil ma Pohl s poviedkov – den kdy zavreli mrazírny (vôbec prvá poviedka ktorá sa mi od neho páčila). Najviac sa mi však páčily dve poviedky z farmárskeho prostredia – Moje milé, homogenizované, a Chlapík který si vzal Maxilovic devče. Medzi nie celkom dotiahnute, horšie spracované a pre mna metúce považujem – Spríznenou duši, a Hlasy času. Krátučké poviedky v tejto knižke majú vysoký štandard. celkovo ale plodný rok 1960.

Nelson  | **** 27.08.2016 10:52

I když se jedná o výbor dnes již více než 55 let starých povídek pár dobrých kousků se zde najde. Na některých povídkách je sice vidět jejich stáří, ale stále jde o nadprůměrnou antologii sci – fi povídek. Nejlepší povídky : Chlapík, který si vzal Maxillovo děvče a Moje milé… homogenizované.



WebArchiv - archiv českého webu