kniha » Otec prasátek / Nohy z jílu
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 8
hodnotilo: 4
100%
Otec prasátek / Nohy z jílu Více vydání = více obálek.

Terry Pratchett

Otec prasátek / Nohy z jílu

série: Úžasná Zeměplocha
díl v sérii:

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Nohy z jílu, Otec prasátek

Kategorie: fantasy - omnibus

originální název: Hogfather / Feet of Clay

vydání: Talpress (web) 2013; Talpress (web) 2016


SERIE: Úžasná Zeměplocha
[1] Barva kouzel
[2] Lehké fantastično
[3] Čaroprávnost
[4] Mort
[5] Magický prazdroj
[6] Soudné sestry
[7] Pyramidy
[8] Stráže! Stráže!
[9] Erik
[10] Pohyblivé obrázky
[11] Sekáč
[12] Čarodějky na cestách
[13] Malí bohové
[14] Dámy a pánové
[15] Muži ve zbrani
[16] Těžké melodično
[17] Zajímavé časy
[18] Maškaráda
[19] Otec prasátek
[20] Nohy z jílu
[21] Hrrr na ně!
[22] Poslední kontinent
[23] Carpe Jugulum
[24] Pátý elefant
[25] Pravda
[26] Zloděj času
[27] Noční hlídka
[28] Poslední hrdina
[29] Podivný regiment
[30] Zaslaná pošta
[31] Buch!
[32] Nadělat prachy
[33] Nevídaní akademikové
[34] Šňupec
[35] Pod parou

Neřazené díly série

Otec prasátek / Nohy z jílu
Informace / Anotace ke knize: Otec prasátek / Nohy z jílu

Otec prasátek (Hogfather) Nadešel předvečer Svátku prasečí hlídky. Je nápadný klid. Sněhu je dost, červenek celá hejna, ozdobený stromeček za každým oknem. Je však absolutní nedostatek velkého tlustého muže v červenobílém oblečení, který doručuje hračky… Ten zmizel. Dětská vychovatelka Zuzana ho musí najít nejpozději do rána, jinak nejen že nikdo nedostane dárky, ale nevyjde slunce. A naneštěstí jsou jejími jedinými pomocníky havran s oční vadou, krysí Smrť a bůh kocoviny. A co je ještě horší, někdo leze komínem. Není to bába. Tentokrát má místo kosy pytel, ale je na něm něco smrtelně povědomého… HO. HO. HO. Šíří se podivné zvěsti. A jestli se vám navíc kýve nějaký zub, buďte opatrní…

Nohy z jílu (Feet of Clay) Kdo vraždí neškodné starce? Kdo se pokouší otrávit Patricije? V době, kdy podzimní mlhy sevřou město Ankh-Morpork do svých spárů, připadne Městské stráži nelehký úkol vystopovat neviditelného vraha. Možná, že něco vědí golemové, ale tihle vážní tvorové z hlíny, kteří pracují celé dny a noci a nikdy nikomu nezpůsobili ani ty nejmenší potíže, najednou začnou páchat sebevraždy. Ne že by Hlídka neměla dost svých vlastních problémů. Tak jsou tady například potíže s vlkodlačicí, která trpí pre-úplňkovou tenzí, desátníkem Nóblhóchem, jehož posedne noblesa a kamarádíčkuje se s hóch společností, a pak ten trpasličí nováček. Něco s ním není v pořádku. Je na něm každopádně něco divného. Když nic jiného, tak jeho náušnice a oční stíny. Komu se dá důvěřovat, když jsou ulice plné lidí, stíny plné spiklenců a všechny stopy ukazují špatným směrem? Vrchní velitel Hlídky sir Samuel Elánius zjistí, že pravda se vůbec nemusí ukrývat v pochmurných a temných ulicích nočního města.

V pořadí již desátá dvojkniha z vázané edice románů z cyklu Úžasná Zeměplocha od Terryho Pratchetta s ilustracemi Paula Kidbyho, jenž některé maluje speciálně jen pro tato vázaná vydání.

 



WebArchiv - archiv českého webu