kniha » Kolektoři
má v knihovně 17
hodnotilo: 16
70%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Kolektoři

Markus Heitz

Kolektoři

série: Kolektoři
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - space opera - mimozemská invaze

originální název: Collector
originál vyšel: 2010

vydání: Brána (web) 2013


Komentáře:
FerryH  | * 08.12.2013 00:32

Jak mam space opery rad, tak tahle knizka je pitoma az to boli!
Markus Heitz mel zustat u svych „trpajzliku“ a do hard SF nebo sci-fi obecne by se vubec cpat nemel…
Bohuzel tentyz vykrik a plac zdeptaneho ctenare musim vzkazat i prekladatelce – ne!! opravdu, sci-fi s tou scifistickou terminologii a specialitkama z vedeckeho ci pseudovedeckeho jazyka, jak to ma zanr hard SF a space opera rada, prekladatelce moc nejdou. Text kulha v prekladu skoro na kazde druhe strance – nekdy az do totalni nesrozumitelnosti. Ba dokonce ctenar i tak nejak citi, ze TADY asi v nemcine autor napsal tohle ovsem prekladatelka to nejak v te vedecke hatmatilce nepochopila a prelozila to takto – a zcela mimo misu. A kdyz neco takoveho ctenar citi, tak tu nejspis bude spatne…

20% a jedna hvezda z deseti… vic FAKT ne… at uz za preklad nebo za marnou snahu jinak asi dobreho autora fantasy (brano podle toho jak je popularni).

biafra  | ***1/2 26.12.2014 19:41

Nemyslím si, že by kniha byla tak špatná, jak uvádí Ferry. Pravda, v překladu jsou germanismy a překladatelka místy jistě neporozuměla (pseudo)vědeckým výkladům, na druhou stranu četl jsem již (mnohokrát) mnohem horší překlady. Vyfabulovaný vesmír budoucnosti je zajímavý, mimozemšťané jsou zlí, lidé také. Děj příjemně utíká. Pokud si nelibujete v bolestínství hrdinů paní Kadlečkové a hledáte dobrodružství z vesmíru, aniž by Vám vadila standardní klišé žánru, mohla by se Vám kniha líbit.

Vlask  | **** 23.07.2017 15:32

Slušná a hlavně napínavá space opera. Je tam všecičko, co si nenáročný čtenář může přát. Přátelští i nepřátelští emzáci, kyborgyzovaní lidé, podřadní zvířecí pololidé, všehoschopné korporace,vesmírné bitky a podrazy na každém rohu. Jinak je to dílko vesměs akční a neustále se něco děje. Plusem je i autorova odvaha s klidem likvidovat důležité postavy (i když ta poslední byla dost nenápaditá).



WebArchiv - archiv českého webu