kniha » Masky apokalypsy
v Top10 1 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 20
hodnotilo: 16
95%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Masky apokalypsy

Robert R. McCammon

Masky apokalypsy

Kategorie: sci-fi - horor - postkatastrofická

originální název: Swan Song
originál vyšel: 1987

vydání: Classic 2013


Komentáře:
trudoš  | ***** 14.04.2016 00:14

Čistokrevný horor, který je navíc (haleluja) úplně a totálně bez upírů. Děsuplná roadmovie postkatastrofickým světem, ve kterém si autor nebere servítky a nebojí se porušit mnohá nepsaná pravidla.
Přestože Masky apokalypsy vznikly v osmdesátých letech a reagují na hrozbu následků studené války, neztrácí nic ze své síly ani dnes. Hrdinové jsou lidští, různorodí, uvěřitelní a dokonale prokreslení. Hrůzné momenty často vyrazí dech svou dramatičností i brutálností, přičemž už jen samotný popis jaderné zkázy patří jednoznačně k tomu nejděsivějšímu, co bylo kdy v žánru napsáno.
Robert R. McCammon pracuje s motivy nových šancí a nutností za ně bojovat, i když to často znamená projít si větším peklem než jen rezignovaně přijmout to, ve kterém už jsme. Vytvořil neuvěřitelně silný příběh, který nese stejnou měrou prvky patosu jako cynismu. A právě díky tomu nelze do poslední stránky odhadnout, jakým směrem se ta která dějová linie nakonec hne. Pro mě osobně nejsilnější čtenářský zážitek roku 2013.

gokudo  | ***1/2 06.06.2020 13:51

Zkratit to o 200 stranek a zmenit ten hollyvudskej happy ending , tak tu mame jeden z nejchmurnejsich a zaroven nejlepsich PA-romanu minuleho stoleti.

Ondrej_S  | ***** 15.09.2023 08:18

Pokud by se někdo zeptal, jestli jsou lepší Masky apokalypsy nebo Svědectví, řeknu že Masky. Tady autor překonal sám sebe.



WebArchiv - archiv českého webu