kniha » Dlouhá Země
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 18
hodnotilo: 25
66%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Dlouhá Země

Terry Pratchett
Stephen Michael Baxter

Dlouhá Země

série: Dlouhá Země
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

originální název: The Long Earth
originál vyšel: 06/2012

vydání: Talpress (web) 2013

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
snop  | *** 08.11.2013 21:24

Nápad je celkem dobrý, zpracování takové, jaké by člověk čekal, tedy nadstandardní, bohužel tomu chybí příběh. Je to spíš taková sociologicko ekologická studie. Důsledkem je pak jakási mozaikovitost a vlastně nedůležitost hlavních postav, které plní podobnou roli jako kluci v Ceste do praveku. Na jednu knihu je to nakonec přežitelné, ale má-li to být série, tak nevím nevím.

jethro.tull  | 1/2 25.02.2014 21:39

„Vkročení“ jako by vypadlo z knih Roberta Holdstocka. Zatímco Holdstock nás vtahuje do svých podivuhodných světů, tady se nic podobného neděje. snop to přede mnou vystihl úplně přesně. I s tím srovnáním s Cestou do pravěku. Na rozdíl od něho se mně to zdálo skoro nepřežitelné. Kdybych to měl shrnout: řídký děj, naivní zápletka a hloupé dialogy.

Alfi  | * 02.05.2015 10:57

Celá kniha je založená na geniálňej myšlienke, že ak ľuďom ponúknete život bez televízie, rádia, internetu, počítačov, teplej vody, potravín zo supemarketu, áut, lekárskych prístrojov a ostatných civilizačných výdobytkov ale plnú práce na poli, tak sa hromadne zdvihnú a s potešením vyberú do prírody. Neskutočne ma iritovala naivná ekologická agitka tejto knihy. A dej? Žiaden.

trudoš  | *** 08.11.2018 21:31

Chybějící nosná zápletka, několik zbytečných vedlejších linií a závěr utnutý v tom nejzajímavějším, to vše přispívá k tomu, že Dlouhou Zemi řadím mezi ta slabší díla, která jsem od Terryho Pratchetta kdy četl. Ovšem díky jeho spisovatelskému umění a za přispění Stephena Baxtera je román zaplněn množstvím sympatických postav, takže to úplná nuda není. Naneštěstí zůstává jejich potenciál víceméně nevyužit. Nehledě na trhliny v logice celé myšlenky paralelních světů. Už naše Země je dost veliká a teď si představte, že jich je neomezeně mnoho v obou směrech. Přesto se zde poutníci putující napříč nekonečnem potkávají, jako by šlo o všední věc. Jistě, náhoda je blbec, ale přijde mi, že by se lidé za podobných podmínek zákonitě museli ztratit v oceánu reality na základě principu příslovečné kapky vody.
Hlavní silou tedy nakonec zůstává osobitý humor a autorská fantazie, které zpříjemní nejedno odpoledne. Ovšem zdaleka se to nevyrovná tomu, co již oba tvůrci předvedli ve svých starších dílech.

T'Ana  | *** 04.01.2019 15:12

Spousta zajímavých nápadů zabalených do rádoby děje.



WebArchiv - archiv českého webu