kniha » Děti plástve 2
má v knihovně 28
hodnotilo: 17
74%
Děti plástve 2

Josef Pecinovský

Děti plástve 2

série: Plástev
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - antiutopie

vydání: Epocha (web) 2014


Komentáře:
KeB  | ***1/2 27.02.2014 13:13

Z prvních dětí plástve jsem byl nadšenej. Ze druhých mám poněkud rozpačité pocity. Je zde několik logických zádrhelů a pár strojových bůžků, kteří mi vadili. Chybí jakási časová ukotvenost, kdy jsem si nebyl místy jistý, jak moc vepředu jsem se ocitl. Některé motivace postav jsem nechápal. A měl bych i další výtky, kdy by to vydalo na docela slušný eloaborát. Zase na druhou stranu se to četlo velmi dobře, osudy postav ani postavy samotné mi nebyly lhostejné a knihu jsem přečetl skoro na jeden zátah.

Můj největší dojem je, že se mistru Pecinovskému začala bortit struktura, protože najednou nevěděl jak skončit. To mi na někoho tak zkušeného a vypsaného nesedí. (To by spíš pasovalo na někoho jako jsem já :) A nebo mělo být výsledné dílo o pořádnej kus delší a prošlo masivním a mnohdy nešetrným skrtáním, při kterém se ztratilo to, co mi v knize chybělo.

Buď jak buď, je to slušné zakončení velmi pěkné série a i přes mou kritiku bych knihu bez obav doporučil každému, komu se líbila původní plástev jedu. Trochu slabších, ale pořád solidních 70%

Vlask  | ***1/2 11.08.2015 00:03

Problém druhého dílu spočívá v úzkém zaměření na velký útěk. To je hlavní slabina v porovnání s příjemnou variabilitou prvního dílu – nevěděli jste kdo půjde z kola ven. Kniha je tak sice časově ucelenější a volně ukončená, ale také méně zajímavější a předvídatelnější.



WebArchiv - archiv českého webu