kniha » Druhý hrob nalevo
má v knihovně 6
hodnotilo: 7
77%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Druhý hrob nalevo Více vydání = více obálek.

Darynda Jones

Druhý hrob nalevo

série: Charley Davidsonová
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - urban fantasy - romantika - detektivní - duchové

originální název: Second Grave on the Left
originál vyšel: 2011

vydání: Beta (web) 2014

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 31.03.2014 23:25

Více akce a detektivního pátrání oproti prvnímu dílu. Stále to ovšem není nic extra akčního a problémy v podobě záporáků si opět samy hledají hrdinku. Romantická linie se naštěstí scvrkla na hádky o udání polohy, takže moc stránek nesežerou. Rádoby vtipné hlášky se opět vyskytují, ale úroveň humoru stačí maximálně tak na občasné lehké pousmání. Aspoň čtivosti není co vytknout – je to příjemná jednohubka na jeden den.

trudoš  | **** 28.01.2017 00:53

Nečekal jsem příliš a spíš počítal, že mé nadšení z předchozího dílu s tímto opadne a série tak skončí na hromádce vyřazených knih. A ono ne. Dvojka je sice na stejné úrovni jako jednička, ale Darynda Jonesová má po kapsách ještě stále plno ostrovtipu a přitom nemá tendence se opakovat. Pouze na zápletce je znát dost bezhlavý přístup k osnově a v podstatě je tu jen proto, aby všechny ty stránky něco drželo pohromadě. Autorka si evidentně víc užívá komických etud, než nějakého vývoje událostí, ale ono jí to kupodivu funguje. Umění okecávat je taky dar.
Vlastně jediné, co mi na struktuře textu vadilo, byla naivně kýčovitá atmosféra, jak vystřižená z amerických sitcomů – postavy mají jasně stanovené role, technické problémy se řeší lusknutím prstu a sociální zázemí se usmívá skrze růžené brýle. Krutější či dramatičtější scény pak vyčnívají jako pověstná pěst na oko.
Naštěstí Nebezpečí a Will Robinson stále oplývají blahodárnými účinky. A tohle duo je holt lékem prakticky na všechny strasti.



WebArchiv - archiv českého webu