kniha » Deník Ellen Rimbauerové: Dům v růžích
má v knihovně 1
hodnotilo: 2
45%
Deník Ellen Rimbauerové: Dům v růžích

Joyce Reardon

Deník Ellen Rimbauerové: Dům v růžích

Kategorie: horor

originální název: The Diary of Ellen Rimbauer: My Life at Rose Red
originál vyšel: 2001

vydání: Beta (web) 2011


Komentáře:
MirabelkaP  | *1/2 05.08.2014 12:25

Deník Ellen Rimbauerové, „předmluva pro Kingův Dům v růžích,“ obsahuje zápisky psychicky labilní ženy, která popisuje svůj život se sexuálně narušeným manželem (kterého nedokáže přes neustále zmiňovanou nenávist odmítnout) v domě žijícím vlastním životem (který se ani nepokusí opustit). Kniha se dobře čte, ale chybí jí pořádná atmosféra, působí „neučesaně,“ film mě zaujal víc. Plusové body u mě získala za Ellenino koketování s „temnou stranou“ před samotným nastěhováním do Růže, které přináší otázku zda ducha domu nevdechla ona sama…

trudoš  | *** 16.01.2018 23:47

Deník Ellen Rimbauerové má pěkný začátek, který naneštěstí brzo sklouzne k vyprávění o manželské nevěře, táhnoucí se odněkud nikam. Hádám, že být to povídka o padesáti stranách, vykřesal by Ridley Pearson z námětu maximum. Takhle se drobně potácí mezi úmyslem čtenáře vyděsit a nutností napsat těch necelých tři sta stran. Pročež se nejslabším článkem řetězu stává hlavně samotná hrdinka, jež možná za prokletí Domu v růžích může, ale možná taky ne. Z jejího nadšení i strachu z něj to nevyčteme. Na konkrétní odpovědi proto můžete zapomenout, zato potěšit má pravděpodobně spousta náznaků, jež mohou znamenat cokoliv. Autor evidentně počítá s tím, že když znáte seriál, všechno podstatné už víte, a pakliže neznáte, měli byste se na něj podívat.
Co však zůstává perfektní, je myšlenka viktoriánského domu, který musí být neustále renovován a rozšiřován, jinak se strhne teror. Jednoduchý, ale přitom báječně strašidelný motiv. Jen je otázkou, jestli náhodou nepochází z původního televizního seriálu.



WebArchiv - archiv českého webu