kniha » Kallocain
v Top10 2 | chce si přečíst 7 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 87
hodnotilo: 39
74%
Koupit knihu:
Minotaur
Kallocain Více vydání = více obálek.

Karin Boye

Kallocain

Kategorie: sci-fi - antiutopie

originální název: Kallocain.
originál vyšel: 1940

vydání: Svoboda 1982; Odeon 1989; Livingston (web) 2012; Maťa (web) 2020

odkazy: 2x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Kallocain

"/ .. . V budoucnu žádný zločinec nebude moct zapírat. Ani naše nejintimnější myšlenky už nebudou patřit jen nám – jak jsme se tak dlouho a neprávem domnívali.

  • Neprávem?
  • Samozřejmě, že neprávem.

Z myšlenek a citů se rodí slova a činy. Jak by tedy myšlenky a city mohly být soukromou záležitostí? Nepatří snad spoluvoják Státu celý? Komupak by tedy měly patřit jeho myšlenky a pocity, když ne Státu. Prozatím se jenom nedaly kontrolovat – ale teď je konečně příslušný prostředek na světě . . . KALLOCAIN, droga pravdy, po jejímž požití každý vyzradí na sebe i na své nejbližší i ta nejskrytější tajemství, a její objevitel, loajální spoluvoják Světového státu Leo Kall, jsou hlavními hrdiny strhujícího antiutopického románu ze vzdálené budoucnosti, kdy . o světovládu soupeří Světový stát a Univerzální stát.

Anotace:
Kallocain, droga pravdy, po jejímž požití každý vyzradí na sebe i na své nejbližší i ta nejskrytější tajemství, a její objevitel, loajální spoluvoják Světového státu Leo Kall, jsou hlavními hrdiny strhujícího antiutopického románu ze vzdálené budoucnosti, kdy o světovládu soupeří Světový stát a Univerzální stát.

 

Externí odkazy:

[recenze] Neviditelný pes (Jan Pechanec)
[recenze] Devil´s Handbag (Tereza Vlčková)



WebArchiv - archiv českého webu