kniha » V posledním tažení
chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 19
hodnotilo: 28
85%
Koupit knihu:
Minotaur
Fantasya.cz
V posledním tažení

Jim Butcher

V posledním tažení

série: Harry Dresden
díl v sérii: 7

Kategorie: fantasy - urban fantasy - zombie

originální název: Dead Beat
originál vyšel: 2005

vydání: Triton (web) 2014

odkazy: 1x [ukázka], 1x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ****1/2 01.05.2014 12:44

Nacpané akcí až do konce a originalita nepřátel i kouzel ani tentokrát nechybí. Stejně jako policejní parťačka. Její patologická náhrada mi připadla uspokojivá. Prostě Harry jako vždy v nejlepší a velmi čtivé formě.

trudoš  | **** 25.06.2017 23:50

Dobře, jsem slaboch. Ale já prostě nemůžu jinak. Už je to skoro jako závislost, protože i když jsem se u předchozího dílu zapřísahal, že Butcherovi již nebudu tolerovat upovídanost, stejně jsem podlehl. Na svou obranu musím uvést, že Harry Dresden je čaroděj a tím pádem za své skutky nemohu být zcela odpovědný.
Takže ano, dějová linka Posledního tažení je opět uměle natahována. A je chvílemi až markantní, jak se schválně přešlapuje na místě, aby byl prostor pro další slova. Fór je v tom, že ta slova jsou jednoduše zábavná, přičemž pozadu nezůstává tentokrát ani zápletka. Chicagský Čáryfuk si solidně omaká dno vlastních schopností, že je až člověku líto, jak moc dostává zabrat. Děj však díky tomu hezky graduje a nebýt toho, že se autor rád poslouchá na úkor vývoje událostí, bylo by to jedno z nejdivočejších pokračování. Devastace mágů Bílé rady navíc konečně hne kupředu s celou tou kouzelnickou válkou a závěrečná jízda na skeletu Tyrannosaura rexe je opravdovým dezertem po dobrém jídle.

Speedemon  | ***1/2 03.07.2023 11:12

Tentokrát přicházejí na řadu zombíci a duchové řízení mocnými nekromanty. Harry musí sehnat vzácnou knihu pro Mavru jinak to odnese Murphyová. Harry se nezalekne a pustí se do křížku se vším co mu zkříží cestu a neváhá k tomu využít ani dinosaura :) V závěru vykoukne na scénu opět jeho badass stránka na kterou čekám, kdy se projeví v plné své kráse protože takového Harryho mám nejradši…



WebArchiv - archiv českého webu