kniha » Battlefield 4: Odpočítávání do války
má v knihovně 3
hodnotilo: 1
80%
Battlefield 4: Odpočítávání do války

Peter Grimsdale

Battlefield 4: Odpočítávání do války

Kategorie: sci-fi - podle videohry

originální název: Battlefield 4: Countdown to war
originál vyšel: 2013

vydání: Fantom Print (web) 2014


Informace / Anotace ke knize: Battlefield 4: Odpočítávání do války

PARTA POSTRADATELNÝCH ROZKRÝVÁ SMRTÍCÍ SPIKNUTÍ… Šanghaj se propadá do chaosu a globální válka je na dohled!

Videoherní střílečka s taktickými prvky Battlefield se velmi brzy probojovala skrze podobné tituly až na výslunní pařanské přízně. Čtyři díly stačily, aby se ze hry stal fenomén, který si velmi rád užije každý, kdo má zrovna špatný den.

Zajímavý je fakt, že i tato přímočará akce vyprodukovala literární zpracování, z nichž čeští čtenáři měli možnost se dosud seznámit s jedním z nich. FANTOM Print vydal v roce 2012 román Rus, který vznikl ze spolupráce Andyho McNaba a Petera Grimsdalea.

Právě druhý jmenovaný už bez cizí pomoci napsal další příběh ze světa tajných armádních operací, jehož název – Odpočítávání do války – sděluje mnohé. Zpackané vyzvednutí severokorejského jaderného vědce totiž vede do centra spiknutí, které má za cíl vyvolat globální konflikt. Osud lidstva tak leží v rukou lidí, kteří jsou všechno, jen ne hrdinové.

Hrdinové ze Šanghaje

Geniální hacker, zloděj, bývalý odstřelovač speciálních jednotek a operativec CIA – právě tahle parta postradatelných narychlo poslepovaná v šanghajských ulicích se musí postavit gangsterovi a jednomu z nejuznávanějších vůdců země, jehož kořeny – ačkoli je Číňan – sahají až do USA.

Nadupaná akce, propracované prostředí tajných služeb i perfektně odpozorované reálie exotické Šanghaje činí z Grimsdaleova románu absolutní povinnost pro všechny milovníky military hi-tech thrillerů. Proto neváhejte, odpočítávání do války už začalo… Anotace:

Čas 3:00 ráno, teplota –20 °C, místo: čínsko-severokorejská hranice – a mise šanghajského operativce CIA Laszla Kovice se právě řítí přímo do horoucích pekel. Kovic dostal za úkol vyzvednout přeběhlého severokorejského jaderného vědce a přitom nevědomky zavedl tým mariňáků do smrtící pasti. Potlučený a promrzlý Kovic se vrací do Šanghaje hledat odpovědi. Zradili ho, nebo jim někde unikají informace? Během pár hodin se stává terčem pro spoustu lidí, včetně čínských špionů. Navzdory rozkazům sestaví vlastní tým z lidí z šanghajského podsvětí – z geniálního hackera, zloděje a bývalého odstřelovače speciálních jednotek. Společně proniknou do srdce smrtící konspirace, která zahrnuje v Americe narozeného čínského gangstera a jednoho z nejuznávanějších vůdců země. Zatímco se Šanghaj propadá do chaosu, Kovic se snaží zastavit spiknutí dřív, než mezi Východem a Západem vypukne globální válka.

 



WebArchiv - archiv českého webu