kniha » Druhý kontakt
v Top10 1 | chce si přečíst 6 | má v knihovně 39
hodnotilo: 30
89%
Koupit knihu:
Minotaur
Druhý kontakt

Harry Norman Turtledove

Druhý kontakt

série: Kolonizace
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - mimozemská invaze

originální název: Second Contact
originál vyšel: 02/1999

vydání: Classic, Wales (web) 2001

odkazy: 1x [recenze]


SERIE: Kolonizace
[1] Druhý kontakt
[2] Dolů k Zemi
[3] Svět po otřesech
[4] K domovu
Informace / Anotace ke knize: Druhý kontakt

Washington, D. C., Tokio a další světová velkoměsta zmizela v radioaktivním holocaustu atomové války. Himmler kontroluje Německo a Francii. Molotov vládne Rusku.

Uprostřed neklidné rovnováhy lidí a cizích útočníků panujících nad většinou světa, přichází další fáze invaze… přílet kolonizační flotily nepřítele, který usiluje o potlačení lidstva v globálním měřítku. Cílem této flotily je kolonizovat a získat vládu nad každým mužem, ženou a dítětem na Zemi. Jak vlády horečně vyvíjejí nové technologie, vynořuje se strašná pravda: Tato válka bude vybojována nejen na zemi, ale i ve vzduchoprázdnu kosmu. Spojené státy musí soustředit všechny své vědeckotechnické znalosti a schopnosti – nebo čelit zničení.

Ani tváří v tvář této výbušné hrozbě nejsou velmoci schopné zříci se vzájemného nepřátelství a spojit se proti děsivé síle… Pro Ameriku, a pro všechny země světa, je to válka, která musí být vyhrána, triumf, kterého musí být dosaženo navzdory mizivým šancím. Cena za porážku je tentokrát příliš strašlivá – vyhynutí lidstva…

Ve velkolepém příběhu o válce a tyranii kombinuje Harry Turtledove obsazení velkých vůdců šedesátých let, jejich zemí a děsivou hrozbu celoplanetárních rozměrů. Naplněná akcí, překvapeními a obětováním je Kolonizace: Druhý kontakt mistrovským kusem představivosti.

 

Externí odkazy:

[recenze] FantasyPlanet



WebArchiv - archiv českého webu