kniha » Smaragdová bouře
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 9
hodnotilo: 9
79%
Smaragdová bouře

Michael J. Sullivan

Smaragdová bouře

série: Dobrodružství Riyria
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy

originální název: The Emerald Storm
originál vyšel: 2010

vydání: Argo (web) 2014

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
breughel  | ****1/2 12.12.2014 20:24

Ty dva roky mezi tímto a předchozím dílem jsou skoro smrtelné. A nevím, zda čtenáře potěší, když na konci knihy zjistí, že putování jejích hlavních hrdinů bylo zbytečné a kdyby seděli doma na zadku, přispěli by více ke zdárnému konci. Ale takhle se dneska píše. Námořních románů dnes moc nevychází, takže tahle milá dobrodružka zahřeje. Zvláště v kombinaci s následným pochodem džunglí a bojem v aréně. Už při koupi jsem si vzpomněl na Plavčíky kapitána Bontekoea, kteří u nás vyšli už 6× a to jim bude devadesát let.

snop  | ***1/2 13.12.2014 11:19

Saga se dalsim dilem stava zase o trochu temnejsi, vaznejsi (stale je ale psana lehkym perem a cte se uplne sama). Oproti minulemu dilu (nakolik si ho pamatuju, souhlasim, ze ty dva roky jsou fakt smrtici) ma dokonce i vicemene uzavrenou zapletku a nepusobi dojmem vyplne.

ladynka  | **1/2 22.07.2016 21:40

Výplňkový díl k předchozímu dění, kdy hrdinové vesměs končí ve stejném postavení, v jakém začali. A zábavnost a akce minulých dílů se nekoná. Buď se pluje a putuje (Royce, Hadrian, nebo se čeká, co bude (princezna a císařovna).



WebArchiv - archiv českého webu