kniha » Hudba ticha
v Top10 1 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 16
hodnotilo: 22
65%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Hudba ticha Více vydání = více obálek.

Patrick Rothfuss

Hudba ticha

Kniha vyšla i pod názvem:
Pomalé skúmanie ticha
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Kronika Královraha
díl v sérii:

Kategorie: fantasy

originální název: The Slow Regard of Silent Things
originál vyšel: 2014

vydání: Ikar (SK) (web) 2015; Triton (web), Argo (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Komentáře:
robousek  | **** 04.06.2015 18:32

Kniha poetická, úsporně napsaná, prakticky bez příběhu. Kdo má chuť zpomalit, pomeditovat, zasnít se, kniha může udělat radost, mě určitě udělala. Rothfuss si troufl napsat něco, co si málokdo troufne. Jen krátký střípek ze života Auri, nedozvíme se nic z její minulosti, jen náznak hlubokého tajemství. Mě se tedy líbila a jsem rád, že jsem si ji koupil. Nic pro akcechtivé.

jethro.tull  | nehodnoceno 13.06.2015 17:51

Je to nádherná, poetická, hravá knížka, ale není to přesně to, co jsem čekal. Očekával jsem další pokračování příběhu. A vůbec by mi nevadilo, kdyby svět dívky Auri zůstal i nadále tajemstvím. (Mimochodem, tajemstvím dále zůstává, jen víme, jak si Auri vyrábí mýdlo, ovšem tato informace by při absenci děje mohla být považována za SPOILER.) Tato knížka by pro mě měla smysl po ukončení příběhů Kroniky Královraha, teď je pro mě hezkou, ale zbytečnou odbočkou. Možná to autor cítil stejně, proto ta obhajoba v předmluvě a pak ještě jednou v doslovu. Abych nebyl nespravedlivý, tak jsem knihu záměrně nehodnotil, věřím totiž, že se k ní opravdu ještě vrátím po přečtení celé série.

_____________­_______________

V diskusi k této knize je nadhozena otázka vzhledu knihy. Také bych uvítal, kdyby kniha respektovala i druhé vydání série. Dalo by se to vyřešit např. oboustrannou obálkou, aby bylo možné ji přizpůsobit prvnímu či druhému vydání knih Kroniky Královraha. Ale vím, že jsou tyhle věci nákladné.

Lukkos  | *** 13.09.2015 19:25

Je jiná… a tak to má být – více zde: https://www.youtube.com/watch?v=d4PEhTJlBMU

The.Day.X  | ***** 16.01.2017 12:09

Za mě plný počet. Autor dopředu upozornil na to, že je kniha „jiná“. Opravdu byla. A byla úplně jiná než jakou jinakost jsem v rámci autorovi predikce jinakosti očekával. Doporučuji všem, kdo chtějí zpomalit, zvolnit, užívat si života, maličkostí, drobných radostí…



WebArchiv - archiv českého webu