kniha » Lovci snů
má v knihovně 6
hodnotilo: 5
80%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Lovci snů

Lukáš Hrdlička

Lovci snů

Kategorie: sci-fi

vydání: Fortuna Libri 2015

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
trudoš  | ***1/2 09.08.2016 02:02

Lukáš Hrdlička si se svou prvotinou dal poměrně načas. Sbírání zkušeností se ale vyplatilo, protože Lovci snů působí po všech stránkách jako komplexní román. Sice ne úplně dokonalý, ale povedený rozhodně ano.
Přestože má příběh výraznou akční linii, není jen střílečkou prošpikovanou hláškami. Autor se snaží vyhnout prvoplánové stavbě, díky čemuž se zápletka formuje pěkně proměnlivě. Problém je, že dějovou linii rozehrál hned na třech frontách a s každou si poradil rozdílně. Místo toho, aby tak kniha strhla od první strany, musel jsem na chvilku zatnout zuby a držet, dokud všechno nezačalo zaklapávat do smysluplného celku.
Překvapivě silnou stránkou je zde ale pražské prostředí. Na známé lokace nahlížíme z nezvyklých úhlů, jež navíc působí dostatečně autenticky, aby čtenář bez problémů přistoupil na temnou vizi budoucnosti. Nakolik se však Hrdlička pustil do temných vod kyberpunku okořeněného detektivkou, celkovým vyzněním zůstal nečekaně oldskůlový. Což je stejnou měrou plus, jako mínus.



WebArchiv - archiv českého webu