kniha » Aliance kapitána Vorpatrila
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 11
hodnotilo: 11
87%
Aliance kapitána Vorpatrila

Lois McMaster Bujold

Aliance kapitána Vorpatrila

série: Dobrodružství Milese Vorkosigana
díl v sérii: 12

Kategorie: sci-fi - romantika

originální název: Captain Vorpatril's Alliance
originál vyšel: 2012

vydání: Talpress (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
tartan  | ***** 24.06.2015 22:38

Amiri vhodil dovnitř několik světel. Tej slyšela, jak narazila na podlahu a chvíli se kutálela. Pak si upravil masku a strčil hlavu dovnitř. Devět Arquů, lady ghem Estif a jeden Vorpatril zadrželi dech. Nebo to bylo osm Arquů a dva Vorpatrilové…? „Co vidíš?“ chtěl vědět otec. Chytil Baronku za ruku. Baronka mu ji pevně stiskla. Ozval se Amiriho hlas: „Úžasné věci!“

Len za túto geniálnu narážku na legendárne otváranie Tutanchamonovej hrobky by si lady McMaster Bujold zaslúžila plný počet ;-) Ale aj inak je tento zatiaľ posledný návrat do vorkosiganovského vesmíru veľmi príjemný. Romanticko-špionážne trampoty podareného Milesovho bratranca Ivana Vorpatrila a spektakulárny záver vyššie citovanej akcie, v ktorej hlavnú úlohu zohrá neuveriteľne škaredá a zároveň neuveriteľne odolná budova cisárkej barrayarskej bezpečnosti, rozhodne stoja za prečítanie. A hoci Miles sa v tomto príbehu naozaj len mihne, je Aliance… povinným čítaním pre všetkých fanúšikov tejto skvelej sci-fi série, aj preto, že sa v ňom odkryje všeličo zaujímavé z pohnutej barrayarskej minulosti. Tí, čo na tento dôkladne premyslený, zaujímavými a osobitými postavami obývaný a nápaditými príbehmi žijúci vesmír pri svojich potulkách literárnou sci-fi ešte nenarazili, nikdy nie je neskoro to napraviť! ;-)

Doubravka  | ***1/2 10.10.2016 14:38

Taková operetka ze světa Milese Vorkosigana, tentokrát bez Milese. Zato s Ivanem :) Podle mého názoru se jedná o záležitost spíše pro skalní fanoušky, protože je prošpikovaná narážkami na předchozí děje a navíc.. no, postavy jsou tentokrát nějak plošší, méně propracované, ale protože je většinou známe, máme radost, že je vidíme a na zuby jim nehledíme ;)



WebArchiv - archiv českého webu