kniha » Kyborgovo jméno
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 74
hodnotilo: 69
83%
Kyborgovo jméno Více vydání = více obálek.

Vladimír Šlechta

Kyborgovo jméno

série: Všechno na Mars - Oggerd
díl v sérii: 3

Kategorie: sci-fi - akční - postkatastrofická

vydání: Straky na vrbě (web) 2003; Brokilon (web) 2014

odkazy: 1x [ukázka], 7x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | **** 21.03.2009 13:21

Spíš delší povídka než klasický román, ale to je u tohoto autora standartní styl psaní. Příběh je ovšem zakončený a vykreslení postkatastrofického světa nemá chybu. Dobrá akční oddechovka, která se dá číst i samostatně (jsem ani nevěděl, že už je to třetí díl, jdu shánět předchozí).

irigi  | **1/2 30.01.2010 17:36

Musím přiznat, že ačkoliv mám Šlechtovo Pohraničí opravdu velice rád, Oggerdský svět si mne nezískal. Myslím, že se to možná týká jen mne, protože jsem o dost náročnější na sci-fi a chci od něj něco jiného, než od fantasy. V tom druhém čekám pěkný příběh, svět, co do sebe zapadá se zajímavými vlastnostmi a promyšlené postavy. U sci-fi navíc potřebuju, aby se svět dal nasadit na zákony toho našeho. A to si myslím, že se tady nedaří – technologické popisy jsou často nepodložené, chybělo mi lepší zdůvodnění, proč by civilizace byla až tak závislá na zdrojích energie a nemohla třeba žít na té solární nebo na biomase, a vůbec. Ale nenechte se mým komentářem zvyklat, pokud nepožadujete před sci-fi předponu „hard“, není to tak špatné.

Svarec  | ***** 22.07.2014 11:35

Chvíli trvalo, než jsem se do toho začetl, ale pak už jsem se od toho nemohl odtrhnout a přečetl jsem to na jeden zátah. Nevím, jak ta kniha vypadala v původním vydání, ale rozhodnutí přepsat příběh do ich-formy bylo rozhodně dobrým nápadem. Celé to prostě nemá absolutně žádnou chybu – postavy, příběh, svět, autorův styl psaní, všechno dokonalé. Ani nevím, proč jsem Oggerda doteď přehlížel, když Krvavé pohraničí je mojí srdcovkou. Jestli to takhle půjde dál, Oggerd se jí brzy stane taky.



WebArchiv - archiv českého webu