kniha » Ohniboj
chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 15 | antikvariát
hodnotilo: 27
81%
Ohniboj Více vydání = více obálek.

Brandon Sanderson

Ohniboj

Kniha vyšla i pod názvem:
Pyro
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Zúčtovatelé
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická - dospívající

originální název: Firefight
originál vyšel: 01/2015

vydání: Talpress (web) 2015; Slovart (SK) 2017

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
snop  | **** 23.06.2015 11:05

Stále velmi kvalitní, ale bohužel trochu nastavované (prostě druhý díl) a předvídatelné. A stále spíše „young adult“ než plnohodnotná komixovka. Ale otevírá to zajímavé možnosti do dalšího dílu.

johnytopinka  | ***** 26.06.2015 16:16

Kupoval jsem do kindlu hned v den vydání a Sanderson zase nezklamal. Tentokrát je to parádní jízda od začátku až do konce – možná ten závěr není tak „třaskavý“ jako v minulém dílu, ale to je spíš tím, že kniha už od první stránky nastavila slušné tempo. Těším se na trojku.

trudoš  | ***1/2 12.05.2018 23:51

Mně ta náctiletost k Sandersonovi prostě nějak nejde. Kloubit dohromady problematiku chování na mejdanu a záležitosti kolem zabíjení Výjimečných nefunguje čistě z principu nulové uvěřitelnosti. Kdybych vyrůstal v Ugandě, asi bych si s tím hlavu nedělal, ale maminka mě holt vychovala trošku jinak. Beru ovšem v potaz módní trendy, i když s nimi ne vždy úplně souhlasím. A Brandon Sanderson je zkrátka bezvadný vypravěč, takže ať si moje puritánská povaha pro jednou trhne nohou.
Druhý díl pokračuje ve stejně uvolněném tempu jako jednička. Nápaditost si podává ruku se čtivostí a sem tam i nějakým tím vtípkem. Pořád mi ovšem nefunguje logika kulis, které v mnoha momentech působí až příliš komiksově. Jako scenérie jsou to moc krásné, ale v praxi naprosto popírající fyzikální zákony a to přitom beru v potaz žánrovou fantastiku. Konec pak přihází v tom nejzajímavějším momentě, kdy – jak už je u autora zvykem – hrdinové i čtenář musí pěkných pár věcí přehodnotit. Takže honem honem, Kalamitu sem.



WebArchiv - archiv českého webu