kniha » Lovci přízraků
chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 26
hodnotilo: 28
78%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Lovci přízraků

Vladimír Šlechta

Lovci přízraků

série: Všechno na Mars - Oggerd
díl v sérii: 6

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická - detektivní

vydání: Brokilon (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | **** 29.07.2015 23:07

Pohodový odskok od akčních dílů ke klasické detektivce. Autor si dokonce dělá z některých děl lehkou srandu v podobě několika narážek. Kniha nenudí, i když se tu toho moc neděje a většina knihy je o vynikajícím způsobem provedeném popisu prostředí a postav. Jen zamrzí nevyužitý potenciál při odstranění hlavní hrozby (zkráceno na jednu kapitolu). Ale to můžeme odpustit, vzhledem k tomu, že to má být detektivka a ne akční román.

Svarec  | **** 29.09.2015 18:15

Pohodová oddechovka na jedno odpoledne. Jako detektivka slušné, i když dost jednoduché (žádné složité pátrání a zvratové veletoče nečekejte), nakonec dojde párkrát i na akci. Oggerd je tentokrát odsunut hodně do pozadí, ale to nevadí, beztak je hlavní postavou všech Oggerdovských příběhů především Gowery. Potěší také provázání s Emmou (snad to bude autor dál rozvíjet, jak naznačuje na konci). Těším se na další příběhy z Oggerdovského světa, vlastně mi momentálně ani nevadí, že se autor této sérii věnuje víc než mému oblíbenému pohraničí.

Lmslaver  | **** 21.12.2015 12:51

Lovci přízraků s detektivní zápletkou je čtivá a zábavná oggerdovka, ale detektivní (trochu přímočará) dějová linka tu je upřednostněna na úkor akce, takže jsem se bohužel nedočkal, že by Oggerd někoho naporcoval svým monomolekulárním řezákem. Závěrečná akce je jen odbyta na pár odstavcích a přitom by knížka pár stránek navíc ještě snesla. Gowery řeší mimo vraždu i další místní záhady a lze tu najít i pár dalších střípků z historie císařství, takže mě určitě nemrzí, že jsem si Lovce přízraků koupil a zařadím ji do knihovny vedle ostatních kousků z tohoto zajímavého Šlechtova světa.

trudoš  | ***1/2 01.01.2016 02:22

I když se kniha kasá označením detektivní, jako plnohodnotná detektivka nefunguje úplně dokonale. Osobně jsem si užil příběh z postapokalyp­tického světa víc, než Pěnkavovy snahy o vyšetřování, které končí u pokládání otázek všemi směry, dokud se viník nevyloupne. Nejde ani tak o to, že by se špatně dedukovalo, spíš odhalení pachatele je v důsledku nepodstatné, až jsem si říkal, proč kolem toho bylo tolik snahy. Aby toho nebylo málo, okořeňuje autor příběh drobnými záhadami mimo, které však nehrají pro ústřední zápletku valnou roli.
Ovšem po stránce vypravěčské je to jednoduše lahoda. Sice mi opět lezlo na nervy poučování při upřesňování faktů, ale postavy jsou vesměs sympatické, prostředí atraktivní a události drží v napětí až do velkého finále. Takže jako detektivka žádná sláva, ale jako dobrodružný román naprosto dokonalé. Už jen proto, že Vladimír Šlechta dokáže do svého světa čtenáře natolik vtáhnout, že si s hrdiny užívá každičkou chvilku jejich vzrušujícího života na ostří nože.



WebArchiv - archiv českého webu