kniha » Po divné krajině
chce si přečíst 1 | má v knihovně 1
hodnotilo: 5
100%
Po divné krajině

Tereza Dědinová

Po divné krajině

Charakteristika a vnitřní členění fantastické literatury

Kategorie: fantasy - literární teorie

originál vyšel: 09/07/2015

vydání: Masarykova univerzita (web) 2015

odkazy: 2x [e-book], 1x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [18] FerryH 15.12.2015 14:09  

@Gaarq[17]: verim ti, a ne ze na me pak Terezku posles jako na pirata :o)
http://uloz.to/x5EQLoSm/tereza-dedinova-po-divne-krajine-docx-pdf-rar
tady to je… s tim, ze pokud by to nekdo opravoval – ty chyby v prevodu do docx, ktere dozajista jeste nejake vznikly ale ja je bez velice pozorneho cteni nevidel, tak me prosim pak zpatky poslete opravenej docx … plz!
Poslu to jako aktualizaci pro slepeckou knihovnu, at to tam je pak archivovane…

 [17] Gaarq (editor) 15.12.2015 13:21  

@FerryH[15]: nesmí se to prodávat, to je jediné omezení, pokud tam zůstanou poděkování projektu, může se to volně šířit bez omezení formátu, afaik.

 [15] FerryH 15.12.2015 12:31  

no ja jsme si to prevedl ve Word 2013(ano ten uz umi nacitat PDF)
pak bylo treba jen prevest par vysvetlivek pod carou a bylo to… delal jsem to pro slepeckou knihovnu digibooks.sk – ja bych to sem i nalepil, ale nevim jak by se autorka tvarila na takoveto sireni prevedeneho textu do .docx
… z .docx jde docela dobre generovat slusnej epub v Calibre … ale nezkousel jsem to

 [12] barbar (editor) 11.12.2015 09:13  

@KeB[7]: Já myslím, že na vysvětlení rozdílnosti stanovisek už to stačilo. :)

@snop[10]: Inteligentní nápad.

@Gaarq[11]: Děkuji.

 [11] Gaarq (editor) 11.12.2015 07:21  

@snop[10]: staniž se.

 [10] snop 11.12.2015 02:06  

@Gaarq[6]: Tož dalo by se nehodnotit a napsat komentář, z kterého by bylo subjektivní hodnocení jasné.

 [8] toms (editor) 10.12.2015 22:44  

Kniha vypadá zajímavě už po namátkovém prolistování, vzhledem k malému množství literárně-teoretických prací v tomto žánru určitě neodolám a přečtu. Je skvělé, že se dá stáhnout free ebook.

 [7] KeB (editor) 10.12.2015 21:17  

@barbar[5]: @Gaarq[6]: Konec přestávky, CINK! můžete se do sebe zase pustit. Zatím to bylo inspirující a poučné. :D

 [6] Gaarq (editor) 10.12.2015 20:57  

@barbar[5]: výborně, už je mi vše jasné. děkuji za podnětnou debatu.

 [5] barbar (editor) 10.12.2015 19:41  

@Gaarq[4]: Na otázku v odstavci 1) jste si sám odpověděl odstavcem 2). Co se týče odstavce 3; děkuji za pomoc, průměrný fanoušek snad může být nekritický, Vás se to ale přirozeně netýká.

Pro mne je to prozření; když teď vím, podle jak širokých kritérií se tu hodnotí, budu mít daleko méně starostí a na tuto diskusi budu moci vždy různé kritiky „andělů“ odkázat.

 [4] Gaarq (editor) 10.12.2015 18:38  

@barbar[3]: tomuhle nerozumím, můžete mi to vysvětlit; z jakých premis vychází tvrzení Na Legii si může každý hodnotit jak chce a co chce, protože se tu stejně nic nemaže.?

a když dáváte hodnocení úplně cizímu autorovi, tak jak posuzujete, že je to spravedlivě? nezávislou komisí odborníků nebo tím, že si to myslíte/cítíte? nota bene, čemu není rozumět na větě deklarovat zřetelně střet zájmů je nejčistší metoda, pak si můžu hodnotit jak chci a co chci, není problém takové hodnocení odfiltrovat.?

kritický fanoušek nemusí být nesmyl, jenom prostě tento význam asi nechápete. pomohu vám: mohu být fanouškem děl josefa pecinovského (jako že jsem, mám od něj vše, co se mi dostalo pod ruku) a přesto si kriticky myslet, že daidalos či duše vylétla z údů patří mezi ta velmi slabá.

 [3] barbar (editor) 10.12.2015 17:28  

@Gaarq[2]: V pořádku. Pominu-li skutečnost, že opakem nekritického fanouška je kritický fanoušek, což je z mého pohledu nonsens, resumé předchozích dvou příspěvků je pro mě toto: „Na Legii si může každý hodnotit jak chce a co chce, protože se tu stejně nic nemaže.“ Nevadí, že je třeba příbuzný a tak trochu spoluautor, hlavně cítí-li, že těch 5 hvězdiček dává spravedlivě.

Budu to tak propříště brát; vyplýtvali jsem tu v minulosti myslím zbytečně moc dechu diskusemi o nějakém etickém kodexu legionáře… :)

 [2] Gaarq (editor) 10.12.2015 12:53  

@barbar[1]: na legii se nemažou komentáře ani hodnocení andělů. jediný redakční zásah byly zmnožené identity a evidentní negativní kampaně. hodnotit vlastní díla, míněno být jejich autorem a hodnotitelem, mi nepřijde etické. hodnotit díla, pokud je člověk nakladatelem či redaktorem, by snad šlo, umí-li si člověk udržet nadhled (to je obtížné). hodnotit díla známých mi přijde eticky v pořádku, pokud nejsem nekritický fanouš, který osolí kámoše za 5 aster jen proto, že je to kámoš. z toho titulu je hodnocení díla přítelkyní autora nevinné jak bílý sníh. stejně zjistit, že je to jeho děvče, by to vyžadovalo až voayerské pátrání po totožnosti dotyčné přes přezdívky a emajly (víc vidí jen knedle). deklarovat zřetelně střet zájmů je nejčistší metoda, pak si můžu hodnotit jak chci a co chci, není problém takové hodnocení odfiltrovat.

(doufat netřeba. i kdyby bylo, po přesunu do drbárny u příspěvku zůstává informace odkud byl přesunut, ale zatím bez platných odkazů /napsáno knedlemu/, i když to vypadá, že odkazy jsou tam také)

edit: chybička se vloudila

 [1] barbar (editor) 10.12.2015 10:51  

@Gaarq: Vzpomínám, jak když vyšla od Míly Lince kniha Mrtví muži netančí, jako první se k ní objevil 100% komentář od dívky, s níž Míla tehdy chodil a jíž byla kniha věnována. Tehdy jsem na něj velmi tlačil, aby ten komentář stáhla (což nakonec i učinila), protože jsem se bál, že si toho společní známí všimnou a bude zbytečný trapas.

Nyní se Mílovi Lincovi za své tehdejší jednání co nejpokorněji omlouvám. Vidím, že jsem systém hodnocení na Legii nějak nepochopil a stále se dožadoval nějakého morálního kréda, kdo smí co hodnotit. Propříště už tedy nebudu svým autorům radit, ať raději nehodnotí jejich texty zde rodinní příslušníci, kamarádi atd…

S dovolením se ale budu percentuálního hodnocení vlastní produkce i nadále zdržovat; asi bych nevěděl, jak na to.

(Doufám, že se tento komentář hned neocitne v Drbárně, protože by přestalo být zřejmé, nač vlastně reaguje.)

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu