kniha » Jak lvové
chce si přečíst 3 | má v knihovně 15
hodnotilo: 20
64%
Jak lvové

Petr Schink

Jak lvové

Kategorie: fantasy - akční - urban fantasy - steampunk

vydání: Epocha (web) 2015

odkazy: 2x [ukázka], 5x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 21.11.2015 22:47

Největší dojem autor vytváří pomocí pro ekology místy až hororové atmosféry. Se čtivostí je to trošičku horší, ta je celkem průměrná, stejně jako akce. Většina monster jako by Gigerovi z hlavy vypadla, ale na můj vkus to autor trochu přehání s megalománií a upadá tak do mainstreamu. Kniha je přímým pokračováním Století páry, kterou jsem si užil díky absenci megamonster o něco více.

snop  | ** 20.12.2015 03:23

Se čtivostí je to dost špatné, musel jsem se nutit to dočíst. Spousta flashbacků, které navíc nejsou moc zajímavé. van Hauten není navíc žádný hrdina, spíše svědek vlastních omylů a svrabů. V podstatě nic nevyřeší sám, všechno za něj řeší jiní (ačkoli střílí o sto šest, v zásadě nikdy to nemá žádný efekt). I ten mužíček Janus je aktivnější postava.

Svarec  | ** 27.12.2017 20:33

V podstatě můžu podepsat snopův komentář. Pro steampunk mám slabost, Schickovi se podařilo vytvořit zajímavý svět a rozhodně mu nejde upřít bohatá fantazie (proto aspoň ty dvě hvězdy), ale co je to všechno platné, když je to tak příšerně nečtivé a nudné. Ke čtení jsem se musel nutit… Občas jsem měl pocit, že se do toho skoro dostávám, jenže v takovém případě se vždy objevil nějaký otravný flashback (některé jsou dlouhé desítky stran) a můj index zábavy se opět propadl hluboko do záporných hodnot. Narozdíl od snopa nevidím smysl v dočítání knih, u kterých trpím nudou, takže zhruba v polovině jsem to odložil. Škoda, přitom Století páry kdysi bylo fajn.



WebArchiv - archiv českého webu