kniha » Turbulentní vesmír
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 25
hodnotilo: 43
76%
Turbulentní vesmír

Miroslav Žamboch
Tomáš Bartoš

Turbulentní vesmír

Kategorie: sci-fi - akční - military

vydání: Triton (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 06.11.2015 18:15

Série povídek (4 plus, mínus) o korporačních válkách z pohledu menšího bojového robota. Je to nacpané boji ve vesmíru i na planetách a prakticky nic jiného tu není. Jen v závěru je jakási chabá snaha o příběh. Přidat tomu tak sto stran navíc, obalit to použitelným příběhem, tak by to byla dobrá space opera. Takhle je to jen neustálé military šílenství, asi nejvíce připomínající vyprávění bojových UI z knih od Neala Ashera (ale i ti si užijí nepoměrně více klidných chvil a interakce s lidským okolím).

Alfi  | **1/2 10.11.2015 14:03

Táto kniha nie je vyložene zlá. Nie je ale ani dobrá. Čo mi vadilo najviac, že nedokázala ukázať cudzosť umelej inteligencie, podľa pánov Žambocha a Bartoša je umelá inteligencia proste ďalší hláškujúci drsňák. Technické popisy pôsobia miestami úsmevne, miestami nezrozumiteľne, samotná kniha sa skladá z niekoľkých poviedok, ktoré ale nie sú prakticky vôbec previazané, ak by ste si prečítali ktorúkoľvek, pochopíte o čo šlo. Taký lepší priemer.

snop  | **** 25.11.2015 23:53

Jednohubce nebudu vyčítat, že se z ní nenajím. Bavil jsem se, to stačí. Imho autoři vytvořili nový žánr – mytologická scifi. Neboť desruktivní síly, které vypustili, jsou vpravdě mytologického rozměru, a podobně funguje i narace – v podstatě žádné detaily, mezihvězdné vzdálenosti se překonávají v oka mžiku, milisekunda trvá stejně jako hodina, a mezi tím kráčí Kovboj.

furunkl  | ****1/2 02.12.2015 12:36

Sympatická hard sci-fi. A to hard, tentokrát znamená opravdu HARD. Autoři nás bombardují termíny z astrofyziky, informatiky a mnoha dalších vědeckých specializací. Nutno dodat, že jsou v těchto oborech více než poučení a vše dává smysl. I když je potřeba zvýšeného čtenářského soustředění. Přestože většina hlavních hráčů v tomto světě jsou umělé inteligence (včetně vypravěče), jedná se o vyprávění hluboce lidské. Je to kniha pro milovníky military space opery o chlapovi, který má srdce na pravém místě. On je to vlastně bojový robot, který má na svém místě Einstein-Boseho jádro, ale v tomto, tolik turbulentním vesmíru je možné lecos.

Sherudan  | *** 09.12.2023 20:16

Solidní, i když nijak převratná akční/military sci-fi. Největší slabinou je přehlcení technobláboly.



WebArchiv - archiv českého webu