kniha » Drak bere vše
má v knihovně 6
Drak bere vše

Hana "Hanina" Veselá

Drak bere vše

série: Asterion
díl v sérii:

Kategorie: fantasy

vydání: Mytago (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Komentáře:
snop  | *** 07.12.2015 11:19

Na mě trochu moc červená knihovna a trochu málo sevřený příběh (což může být ale dáno i tím společným světem Asterionu, kde se vlastně nic moc stát nemůže a všechna díla jsou už z podstaty tak trochu fillery).

Vlask  | ***1/2 23.12.2015 13:57

První polovina knihy je skvělá. Magnólie nám zestárla, vyspěla a stala se cynickou, takže více než kdy jindy připomíná hrdinky kolegyně Neomillnerové. Příběh je hodně variabilní a situace se drasticky mění téměř s každou kapitolou. Něco za polovinou se ovšem na scéně objeví bývalý mentor a hlavní hrdinka se už jen veze celou dobu na rozhodnutí jiných. Nemá na události téměř žádný vliv a jedinou snahou se stává přežití. Tu se prokáže, že majetnický bývalý milenec je někdy i výhodou, ale musí to být opravdu velké zvíře. Variabilita prostředí ovšem klesá k nule a čtenář se začíná trochu nudit s ubývajícím vlivem hlavní postavy a rostoucím počtem nepřátel na podstatně vyšší úrovni.

MartinJ  | ***1/2 12.09.2016 23:19

V dalším setkání s Magnólií zestárla a vyzrála nejen hlavní hrdinka, ale i autorka, oproti Magnólii a démonovi je to jasné zlepšení. Hlavně zezačátku vypadá Magna jako hlavní, sebevědomý hybatel dění, setkává se se zajímavými osobami (Hajmón alias Kirbergův kat). Bohužel v druhé půlce to trochu sklouzává k některým nešvarům prvního dílu. Magnólie se někdy projevuje jako rozmazlený fracek, které všechna neúcta k mocným prochází, až se čtenář diví proč, proč už jí dávno někdo pořádně neklepl přes prsty. Celkově je děj zábavný a plný zvratů, ale na postavách by asi chtělo ještě zapracovat.



WebArchiv - archiv českého webu