kniha » Děj se vůle Noci
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 6 | má v knihovně 7
hodnotilo: 7
84%
Děj se vůle Noci

Glen Cook

Děj se vůle Noci

série: Zástupci Noci
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

originální název: Surrender to the Will of the Night
originál vyšel: 2010

vydání: Brokilon (web) 2015


SERIE: Zástupci Noci
[1] Tyranie Noci
[2] Pán tichého království
[3] Děj se vůle Noci
Informace / Anotace ke knize: Děj se vůle Noci

Největší tajemství Pipera Hechta spočívá v tom, že umí zabíjet bohy. A není zase tak velké tajemství, že kromě toho umí vítězit ve válkách.

Piper Hecht je proto nebezpečný, ale kvůli svým schopnostem a pověsti se v nebezpečí ocitne také on sám – hrozí mu smrt ze strany jeho nepřátel, kteří se buď obávají toho, čeho by mohl být schopen, nebo se mu chtějí pomstít za to, co už dokázal; a hrozí mu i smrt z rukou vlastních spojenců, kteří chtějí jeho vojenské schopnosti využít ke svým vlastním cílům.

Piperova sestra Heris a jeho předek Cloven Februaren, Devátý neznámý, chtějí Hechta zapojit do vlastního boje proti návratu temného boha. A pološílená císařovna Katrin chce, aby vedl armády Grailské říse na východ do křížové výpravy proti pramánům, dávným souvěrcům.

A mezitím se svět všude kolem nich mění. Zimy jsou každým rokem delší a mrazivější a moře čím dál mělčí. Země na severu a vrcholky pohoří pokrývá vrstva sněhu a ledu. Síla Studní moci na celém světě slábne. A staré zlo, Zástupci Noci z časů před časem, se začíná vkrádat zpátky na svět…

 



WebArchiv - archiv českého webu