kniha » Jarní mrtví
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Jarní mrtví

Mons Kallentoft

Jarní mrtví

série: Inspektorka Malin Forsová
díl v sérii: 4

Kategorie: sci-fi - detektivní

originální název: Vårlik
jiný (obecně známý) název: Savage spring

vydání: Host (web) 2013

odkazy: 1x [recenze], 1x [info]


Informace / Anotace ke knize: Jarní mrtví

Květnové slunečné ráno. Obyvatelé Linköpingu si vychutnávají první jarní paprsky na terasách restaurací. Vlaštovky krouží na obloze a barevné tulipány dokreslují poklidnou atmosféru. Matka s dvěma holčičkami jde do bankomatu. Vtom vše pohltí prázdnota, tlaková vlna smete idylu a nechává za sebou jen změť, křik a bolest. Bomba rozmetala nejen banku, ale všechny jistoty.

Výsledkem jsou dvě mrtvé holčičky a těžce zraněná matka. Kdo je viník? Teroristé? Nebo jde o vyřizování účtů mezi gangy? Byla terčem rodina dívek?

Jarní epizoda Kallentoftovy řady nás znovu svádí dohromady s inspektorkou Malin Forsovou, svobodnou matkou, která si zrovna nelibuje v krajkách a která má co dělat, aby se svou utajovanou intuicí a schopností slyšet mrtvé (tentokrát holčičky zabité při atentátu) obstála ve světě dedukce a hmatatelných důkazů. Pro Forsovou je případ osobnější než jindy. V době výbuchu stojí před rakví své matky v kapli Vzkříšení a snaží se něco cítit. Bojuje s tím, aby znovu nehledala útěchu v alkoholu. Její dcera chce odejít na elitní školu daleko od ní, a když se vrací z Tenerife Malinin otec, vyplouvá na povrch tajemství, které před ní rodiče dlouhá léta skrývali.

 

Externí odkazy:

[recenze] Kultura21.cz (PhDr. Jana Semelková)
[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu