kniha » Měsíc nad Soho
chce si přečíst 1 | má v knihovně 21
hodnotilo: 29
82%
Měsíc nad Soho Více vydání = více obálek.

Ben Aaronovitch

Měsíc nad Soho

Kniha vyšla i pod názvem:
Mesiac nad Soho
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Řeky Londýna
díl v sérii: 2

Tato kniha je částí i jiných knih: Řeky Londýna - BOX

Kategorie: fantasy - urban fantasy - detektivní

originální název: Moon over Soho
originál vyšel: 2011

vydání: Argo (web) 2016; Slovart (SK) 2022

odkazy: 1x [ukázka], 1x [info], 4x [recenze]


Komentáře:
snop  | ***1/2 17.04.2016 12:43

Čte se to lépe než první díl, je to méně rozhárané a vtipnější. Přesto, stále to není detektivka, navíc už ani nevyřešíme všechny zločiny, u poloviny budeme čekat na další díl. Peter Grant je bohužel čím dál více zmítaný okolnostmi a čím dál méně aktivní postavou, byť zabírá mnohem víc prostoru než ostatní postavy z prvního dílu. Smíšené pocity, hodnocení je za zábavnost při čtení, ne za příběh, za ten tak 40.

trudoš  | **** 19.05.2016 00:14

Přijde mi, že v Měsíci nad Soho vykrystalizoval Ben Aaronovitch do podoby, která mu sedí a už se nesnaží zavděčit nutně všem. Příběh tak působí syrověji a humor osobitněji, přičemž pověstná britská suchost má stále čím rozesmát. Zápletka se však opět roztříštila na několik linií, jakoby autor stále nevěděl, zda vyprávět epizodu, nebo zabřednout do seriálového módu a řešit konflikt napříč sezónou. Díky tomu jsem si občas nebyl jistý, co s čím souvisí, což bylo drobet frustrující. O to víc, že si nejsem jist, zde s přibývajícími díly nevzroste náročnost na kapacitu paměti, a to mě trochu děsí.
Osobně mě mrzí oproštění se od motivu nováčka, který byl dosud pochůzkářem a teď se dostal do první ligy. Momentálně se už hrdina chová jako plnohodnotný detektiv, sice zmatečný, ale na svou novou roli už zcela přivyklý. A tak zmizela spousta zábavné komiky. Ovšem špičkování mezi ním a jeho mistrem pořád funguje skvěle, jen je škoda, že inspektor Nightingale hraje v tomhle díle třetí housle.



WebArchiv - archiv českého webu